Ook al ben ik echt geen zoetekauw, Italiaanse meringue, schuim en opgeklopt eiwit daar mag je mij in de nacht echt voor wakker maken. Het luchtige, krokante en de structuur in je mond die snel oplost, dat vind ik heerlijk. Toen ik stage liep in Brussel, ging ik geregeld langs een klein zaakje waar ze vers gemaakte meringues verkochten in allerlei geuren en smaken. Het bijzondere hiervan vond ik dat vanbinnen ze nog een klein beetje chewy (taai) waren, dus niet helemaal hard geworden. Al een hele tijd wilde ik ook zelf aan de slag gaan, nu ik een Magimix en een 100% siliconen matje in huis heb, werd het tijd!
Van alle zoete gerechten is dit toch wel mijn favoriet!
Wil je een receptje maken met deze meringue? Serveer er dan wat vers fruit (zoals passievrucht) en biologische citroen jam bij!
Een meringue is een (hele) zoete lekkernij, wat vooral bestaat uit gedroogd schuim. Stijfgeklopt eiwit en suiker zijn de belangrijkste ingrediënten. Je ziet dit vaak los of juist op/in een taart verwerkt. Het geeft vaak aan een gebakje, net die extra bite. Je hebt zowel de Italiaanse, Franse en Zwitserse manier. Het grote verschil in deze meringues is de bereidingswijze en of je een thermometer nodig hebt. Hieronder het Meringue basis recept.
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
4 reacties
goed recept, heel duidelijk
zeer leuk recept! Ik heb het gemaakt voor moederdag en ik ga het opsturen naar mijn moeder…
ik had alleen geen citroenzest dus ik heb maar gewoon citroen rasp gebruikt. Ik hoop dat mijn moeder het lekker vind want ze houd van citroen
Waarom maizena?, heb mijn meringue altijd zonder gemaakt. Wat maakt het verschil?