LENTE

De lente is eindelijk begonnen! Je ziet her en der al gele en paarse bloemetjes en de bomen krijgen weer bloemknoppen. Deze komkommer-avocado soep met citroen past perfect bij de kleurrijke lente. Het is een super simpel soepje, wat lekker is als vegetarisch voorgerecht of als lunch. De avocado zorgt voor een romige structuur en de komkommer en citroen voor het frisse en intense kleur. Deze komkommer-avocado soep is gemaakt in de Magimix Cook Expert. Binnenkort komt er een korte kookvideo online waarin ik een 3-gangen lente menu maak, met deze intens groene soep als voorgerecht!

komkommer-avocado soep met citroen The Lemon Kitchen

Komkommer-avocado soep met citroen gemaakt in de Magimix Cook Expert 

Magimix Cook Expert

Het is een geweldig apparaat als je of weinig plek hebben in de keuken óf je bent een keukenprinses en je wilt veel experimenteren, zoals ik! Je kan er letterlijk alles mee van stomen, snijden tot brood kneden. 

Komkommer avocado soep met citroen

Bereidingstijd: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 kleine avocado’s of 1 grote (rijp)
  • 1 biologische citroen
  • 1 groentebouillon blokje (halve liter)
  • Verse kruiden zoals basilicum en peterselie
  • 1 eetlepel chipotle saus of een halve eetlepel Tabasco

Benodigdheden

komkommer-avocado soep met citroen The Lemon Kitchen

Komkommer-avocado soep met citroen van The Lemon Kitchen

Bereidingswijze Komkommer avocado soep met citroen

  1. Als eerste is het belangrijk om de komkommer in gelijke stukjes te snijden en dan toe te voegen aan de Magimix. Voeg vervolgens de avocado toe, 1 eetlepel citroensap en de zest van 1 citroen.
  2. Zet een panetje op het vuur met een halve liter water, laat even warm worden (laat het niet koken) voeg vervolgens aan het water het groente bouillon blokje toe, roer even en laat een afkoelen.
  3. Voeg nu de groentebouillon toe en mix het geheel. Voeg nog wat verse kruiden toe, mix alsnog de soep en voeg als laatste de chipotle of tabasco toe.
  4. Schenk de soep in mooie kommen en serveer er wat ambachtelijk zuursesembrood bij!

Gek op koude soepjes? Maak dan eens gazpacho met rivierkreeftjes.

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?