I lOVE COCOS! Serieus, gewoon in en met alles! Zoals jullie foodies vast wel hebben gezien is madame cocos enorm aan het uitbreiden. Nu vind ik het leuk om van alles zelf te maken en een frisse twist aan toe te voegen. Daarom heb ik kokos macronen met citroenrasp en gember gemaakt. De tip voor deze fris-pittige combinatie, kreeg ik van mijn moeder. Houden jullie ook zo van kokos? Ik kan mij nog herinneren dat 4 jaar geleden in Bali, Lombok en op de Gili-eilanden, ik er geen genoeg van kon krijgen. Ik dronk mineraalwater of kokoswater. Zo vers uit de boom geplukt en opengehakt, dat is hemels! Dit recept is niet perse gezond, maar wel héél lekker!

Kokos is geen noot maar een vrucht!

Maar we zeggen allemaal kokosnoot!? Ja alleen is het dus net zo hard aan de buitenkant als noten! De kokosnoot is de vrucht die aan de kokospalm groeit. De noot bestaat uit twee delen. Aan de buitenkant zit een harde stevige bruine schil die de ‘noot’ beschermd. Het binnenste gedeelte bestaat uit wit vruchtvlees en een klein beetje kokosmelk dat drinkbaar is. Deze kokosmelk wordt ook wel klappermelk genoemd.

Een volwassen kokosnoot heeft een lengte van 30 tot 45 centimeter. De doorsnede is ongeveer 20 centimeter. Daarmee een van de grootste vruchten op aarde.

In de tropen gingen mensen vroeger de jungle in om kokosnoten te rapen en te plukken. Maar er worden nu steeds minder noten écht uit de wilde tropen gehaald. De meeste kokosnoten worden nu gekweekt op plantages. 

 

  1. [tasty-recipe id=”19616″]

    Haal ze als laatste uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. 

Geniet van deze hemelse verwennerij!

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst

Ben je gek op zoetigheden? Maak dan eens monkeybread met gezouten karamel.