Kokos macronen met citroenrasp en gember

Kokos macronen met citroenrasp en gember

I lOVE COCOS! Serieus, gewoon in en met alles! Zoals jullie foodies vast wel hebben gezien is madame cocos enorm aan het uitbreiden. Nu vind ik het leuk om van alles zelf te maken en een frisse twist aan toe te voegen. Daarom heb ik kokos macronen met citroenrasp en gember gemaakt. De tip voor deze fris-pittige combinatie, kreeg ik van mijn moeder. Houden jullie ook zo van kokos? Ik kan mij nog herinneren dat 4 jaar geleden in Bali, Lombok en op de Gili-eilanden, ik er geen genoeg van kon krijgen. Ik dronk mineraalwater of kokoswater. Zo vers uit de boom geplukt en opengehakt, dat is hemels! Dit recept is niet perse gezond, maar wel héél lekker!  

Kokos is geen noot maar een vrucht!

Maar we zeggen allemaal kokosnoot!? Ja alleen is het dus net zo hard aan de buitenkant als noten! De kokosnoot is de vrucht die aan de kokospalm groeit. De noot bestaat uit twee delen. Aan de buitenkant zit een harde stevige bruine schil die de ‘noot’ beschermd. Het binnenste gedeelte bestaat uit wit vruchtvlees en een klein beetje kokosmelk dat drinkbaar is. Deze kokosmelk wordt ook wel klappermelk genoemd. Een volwassen kokosnoot heeft een lengte van 30 tot 45 centimeter. De doorsnede is ongeveer 20 centimeter. Daarmee een van de grootste vruchten op aarde. In de tropen gingen mensen vroeger de jungle in om kokosnoten te rapen en te plukken. Maar er worden nu steeds minder noten écht uit de wilde tropen gehaald. De meeste kokosnoten worden nu gekweekt op plantages.

Geniet van deze hemelse verwennerij!

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst!
Ben je gek op zoetigheden? Maak dan eens monkeybread met gezouten karamel.
5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
kokosmakronen met citroen en gember

Kokos macronen met citroenrasp en gember

Gang Tussendoortje
Keuken The Lemon Kitchen
Trefwoord tussendoortje, Zoete recepten
Totale tijd 30 minuten
Porties 12 stuks
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Handrasp
 • oven
 • bakpapier
INGREDIËNTEN
 • 200 gram geraspte kokos
 • rasp van 1 biologische citroen
 • 4 bolletjes stemgember (zoete gember bolletjes verkrijgbaar bij de supermarkt)
 • 1 ei
 • 175 ml gecondenseerde melk (bij de supermarkt verkrijgbaar)
BEREIDING
 • Verwarm als eerste de oven voor op 175 graden
 • Snijd vervolgens de stemgember in kleine blokjes (grootte naar smaak)
 • Meng nu alles met elkaar en gebruik een ijsschep om er kleine bolletjes van 2 cm breed en 2 cm hoog van te maken. Heb je geen ijsschep? Maak dan de bolletjes met de hand. Easy peasy!
 • Leg de cocosmacronen op de bakplaat en zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
 • Haal ze als laatste uit de oven en laat ze een beetje afkoelen.

32 reacties

 1. Wauw ziet er heerlijk uit! Krijg er al helemaal zin ! Het recept is duidelijk, ik ga het snel uitproberen ?‍♀️

 2. Dit wil ik zeker wel eens proberen! Ik ben wel fan van kokos maar minder van gember. Wie weet maakt dit me wel fan van gember!

 3. Ik ben zelf echt anti-kokos, ghehe 😛 Prachtige foto’s heb je gemaakt, wow!

 4. Ik ben dol op kokosrotsjes!! Ik hou van desserten met kokos, dus als kind dacht ik dat ik graag kokos at. Tot ik eens gewoon een verse kokosnoot at, niet verwerkt in een koekje en dat smaakt toch heel wat anders. Maar zoals ik al zei, kokosrotjes zijn heel erg lekker. Ik had geen idee dat het zo simpel was om te maken 🙂

 5. Ik ben een groot fan van kokos en een groot fan van citroen! Deze ga ik opslaan, want dit is wel erg lekker.

 6. Dit klinkt zo lekker en ik moet spontaan denken aan de cocosmakronen van madame cocos, daar zitten ook allerlei subtiele smaak toevoegingen in. Maar het lekkerst is natuurlijk om ze zelf te maken zoals jij hebt gedaan 😉

 7. Het vocht is het kokoswater, als je het mengt met het vruchtvlees kun je er de klappermelk/kokosmelk van maken. ? Dit doe ik regelmatig, heerlijk! Anyhow, ik zit toevallig weer volop aan deze heerlijkheden en zoek weer iets nieuws om ermee te maken, dus dit ga ik zeker proberen! ?

 8. KOKOSMAKRONEN ZIJN 1 VAN MN FAV’S. Dus, deze. MOET. ik. maken! Ze zien er echt heel lekker uit!

 9. Ik ben altijd een rare met kokosmakronen. Ik vind ze wel en niet lekker 😉 Met deze combi vind ik ze misschien gewoon wél echt lekker.

 10. Dat lijkt me een speciale combinatie waar ik toch heel benieuwd naar ben, het ziet er alvast heerlijk uit 🙂

 11. Ik hou van kokos!! Jouw variatie klinkt heel lekker.

 12. Het lijkt erop dat zelfs ik dit kan maken! Ik dacht altijd dat bakken niks voor me was, maar kokos macronen… ja, dat moet ik gewoon uitproberen!

 13. Dit lijkt mij echt super lekker wij zijn echt dol op Kokos en gember

 14. Klinkt heerlijk, maar stemgember? Daar heb ik echt nog nooit van gehoord. Toch eens gaan zoeken…

 15. Lekker zeg! Ik ruik ze gewoon door het scherm heen. Vooral die citroenrasp lijkt me een mooie toevoeging: lekker fris.

 16. Ik lust wel graag kokos maar vind de substantie vaak wat droog!

 17. Super lekkere recepten staan er altijd op je website! Je gerechten en foto’s zijn in een woord: WAUW!

Reacties zijn gesloten.

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte