+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

I lOVE COCOS! Serieus, gewoon in en met alles! Zoals jullie foodies vast wel hebben gezien is madame cocos enorm aan het uitbreiden. Nu vind ik het leuk om van alles zelf te maken en een frisse twist aan toe te voegen. Daarom heb ik kokos macronen met citroenrasp en gember gemaakt. De tip voor deze fris-pittige combinatie, kreeg ik van mijn moeder. Houden jullie ook zo van kokos? Ik kan mij nog herinneren dat 4 jaar geleden in Bali, Lombok en op de Gili-eilanden, ik er geen genoeg van kon krijgen. Ik dronk mineraalwater of kokoswater. Zo vers uit de boom geplukt en opengehakt, dat is hemels! Dit recept is niet perse gezond, maar wel héél lekker!

Kokos is geen noot maar een vrucht!

Maar we zeggen allemaal kokosnoot!? Ja alleen is het dus net zo hard aan de buitenkant als noten! De kokosnoot is de vrucht die aan de kokospalm groeit. De noot bestaat uit twee delen. Aan de buitenkant zit een harde stevige bruine schil die de ‘noot’ beschermd. Het binnenste gedeelte bestaat uit wit vruchtvlees en een klein beetje kokosmelk dat drinkbaar is. Deze kokosmelk wordt ook wel klappermelk genoemd.

Een volwassen kokosnoot heeft een lengte van 30 tot 45 centimeter. De doorsnede is ongeveer 20 centimeter. Daarmee een van de grootste vruchten op aarde.

In de tropen gingen mensen vroeger de jungle in om kokosnoten te rapen en te plukken. Maar er worden nu steeds minder noten écht uit de wilde tropen gehaald. De meeste kokosnoten worden nu gekweekt op plantages. 

Cocos macronen met citroenrasp en gember

Bereidingstijd 30 minuten
Voor 12/14 stuks

Ingrediënten

200 gram geraspte kokos
rasp van 1 biologische citroen
4 bolletjes stemgember (zoete gember bolletjes, verkrijgbaar bij de supermarkt)
1 ei
175 ml gecondenseerde melk (bij de supermarkt verkrijgbaar)

Benodigdheden
handrasp
oven
bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Snijd de stemgember in kleine blokjes (grootte naar smaak)
3. Meng alles met elkaar en gebruik een ijsschep om er kleine bolletjes van 2 cm breed en 2 cm hoog van te maken. Heb je geen ijsschep? Maak dan de bolletjes met de hand. Easy peasy!
4. Leg de cocosmacronen op de bakplaat en zet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
5. Haal ze uit de oven en laat ze een beetje afkoelen. 

Geniet van deze hemelse verwennerij!

Volg The Lemon Kitchen op Facebook, Instagram & Pinterst

Ben je gek op zoetigheden? Maak dan eens monkeybread met gezouten karamel.

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse bij The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Laatste artikelen van Jadis Schreuder

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen. Maandag, woensdag & vrijdag nieuwe recepten!
Waarvan 1 vegetarisch.

Nieuwsbrief

Share This