Naast het Limoncello recept uit The Lemon Kitchen kookboek is zalm ceviche met passievrucht & citroen een favoriet. Makkelijk, gezond en verslavend lekker!
1biologische citroen (sap, zeste en citroenkrulletjes)
verse cress, zoals tuinkers
snuf zeezout en peper
Instructions
Snijd de zalm in mooie dunne plakjes en leg deze op een schaal.
Maak de marinade van het vruchtvlees van de passievrucht (inclusief de pitjes), olijfolie, 1 el citroensap en zout en peper.
Proef de dressing en breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
Schenk de marinade over de zalmplakjes en strooi er verse cressblaadjes overheen.
Gebruik de zesteur om nog wat citroenkrulletjes over de zalmceviche te verdelen. Serveer direct.
Notes
Tip: Lekker met zelfgemaakte crostini! Snijd wat (zuurdesem) stokbrood in dunne plakken, smeer deze in met wat olijfolie en zet ze 5-7 minuten in de oven op 200 °C (grillstand).