+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

VALENTIJN RECEPT
Een lekker en verrassend Valentijns receptje. Witte chocolademousse met citroen geserveerd met het prachtige aardewerk van Le Creuset. Als ambassadeur van Le Creuset Nederland werd ik onlangs op het hoofdkantoor in Breda uitgenodigd en hadden we het over Valentijn recepten. Zo kwam ik op het witte chocolademousse recept. Aanstaande maandag kan je namelijk dit Chiffon Pink setje winnen! Bij de witte chocolademousse met citroen heb ik verse citroen thee gezet, het zoete van de witte chocolademousse past perfect bij het frisse en warme van de citroen thee. Zie hieronder het romantische valentijn recept!

Chocolademousse, wat is dat?

Chocolademousse of ook wel choco mousse genoemd, is een toetje/verwennerij van opgeklopte eieren en chocolade, dat in heel veel landen populair is. Dit zoete toetje komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het woord chocolademousse is samengesteld uit het Nederlandse woord chocolade en het Franse woord mousse. Je kan zelf kiezen welke chocolade je het lekkerst lijkt. Wist je dat witte chocolade bestaat uit: voornamelijk cacaoboter, suiker, melkpoeder en vaak vanille of citroen.

Witte chocolademousse met citroen

Bereidingstijd: 30 minuten en 1 uur opstijven in de koelkast  | 2 personen

Ingrediënten

  • 150 ml slagroom
  • 100 gr witte chocolade
  • 50 gram eiwit
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1/2 biologische citroen

Benodigdheden

  • steelpannetje
  • bakje wat in het steelpannetje past (au-bain-marie)
  • zesteur of handrasp

Bereidingswijze

  1. Voeg als eerste de slagroom in een bak en klop het luchtig op, tot het een mooie dikte heeft gekregen. Voeg als laatste nog wat citroenrasp van een halve citroen toe.
  2. Pak een andere kom zorg ervoor dat hij vet vrij is. Klop de eiwitten luchtig op met kristalsuiker tot ze mooie pieken hebben gekregen. 
  3. Zet vervolgens een steelpannetje op middelhoog vuur, voeg hier 3 centimeter water aan toe. Zet vervolgens hier weer een schaal/bak op en leg hier de witte chocolade stukjes in en laat langzaam smelten. Zorg ervoor dat het water niet het bakje raakt. Deze smelt techniek heet au-bain-marie.
  4. Als de choco is gesmolten haal je het bakje van het pannetje en laat je het iets afkoelen. Spatel nu rustig de stijfgeklopte slagroom erbij. Voeg als laatste de eiwitten rustig toe met een spatel en het is klaar!
  5. Schep als laatste de witte chocolade mousse met citroen in twee mooie mokken en zet even in de koelkast om te laten opstijven.

Serveertip:
Lekker met vers gezette citroen of een andere thee!

Wil je nog meer Valentijns inspiratie? Maak dan pure chocoladetaart met passievrucht.  Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Witte chocolademousse met citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Blijf op de hoogte van
The Lemon Kitchen.
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

Nieuwsbrief

Share This