Witte chocolademousse met citroen

Witte chocolademousse met citroen

VALENTIJN RECEPT
Een lekker en verrassend Valentijns receptje. Witte chocolademousse met citroen geserveerd met prachtige aardewerk van Le Creuset. Als ambassadeur van Le Creuset Nederland. Werd ik onlangs op het hoofdkantoor in Breda uitgenodigd. We hadden we het over Valentijn recepten. Zo kwam ik op het witte chocolademousse recept. Je kan namelijk dit Chiffon Pink setje winnen! Bij de witte chocolademousse met citroen heb ik verse biologische citroen thee gezet. Het zoete van de witte chocolademousse past perfect bij het frisse en warme van de citroen thee. Zie hieronder het romantische valentijn recept!

 

Witte chocolademousse

Chocolademousse wordt bijvoorbeeld ook wel choco mousse genoemd. Dit is een toetje en verwennerij van opgeklopte eieren en (witte) chocolade, dat in heel veel landen populair is. Dit zoete toetje komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het woord chocolademousse is samengesteld uit het Nederlandse woord chocolade en het Franse woord mousse. Je kan zelf kiezen welke chocolade je het lekkerst lijkt. Wist je dat witte chocolade bestaat uit: voornamelijk cacaoboter, suiker, melkpoeder en vaak vanille of citroen.

 

Serveertip: Lekker met vers gezette citroen of een andere thee!

 

Wil je bijvoorbeeld nog meer Valentijns inspiratie?
Maak dan bijvoorbeeld eens pure chocoladetaart met passievrucht.

 

Volgen jullie echter The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Witte chocolademousse met citroen

Witte chocolademousse met citroen

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Steelpannetje
  • bakje wat in het steelpannetje past (au-bain-marie)
  • Zesteur of handrasp
INGREDIËNTEN
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr witte chocolade
  • 50 gram eiwit
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1/2 biologische citroen
BEREIDING
  • Voeg als eerste de slagroom in een bak en klop het luchtig op, tot het een mooie dikte heeft gekregen. Voeg als laatste nog wat citroenrasp van een halve citroen toe.
  • En pak daarna een andere kom zorg ervoor dat hij vet vrij is. Klop de eiwitten luchtig op met kristalsuiker tot ze mooie pieken hebben gekregen.
  • Zet vervolgens een steelpannetje op middelhoog vuur, voeg hier 3 centimeter water aan toe. Zet vervolgens hier weer een schaal of bak op en leg hier de witte chocolade stukjes in en laat langzaam smelten. Zorg ervoor dat het water niet het bakje raakt. Deze smelt techniek heet au-bain-marie.
  • En als de choco vervolgens gesmolten is haal je het bakje van het pannetje en laat je het iets afkoelen. Spatel nu rustig de stijfgeklopte slagroom erbij. Voeg als laatste de eiwitten rustig toe met een spatel en het is klaar!
  • Schep nu als laatste de witte chocolade mousse met citroen in twee mooie mokken en zet even in de koelkast om te laten opstijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte