Hemelse witte chocolademousse met citroen dat maak je voor je valentijn! Het is zeker niet moeiijk om te maken je moet alleen even de techniek begrijpen.
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur30 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Steelpannetje
bakje wat in het steelpannetje past (au-bain-marie)
Zesteur of handrasp
Ingredients
150mlslagroom
100grwitte chocolade
50grameiwit
50grkristalsuiker
1/2biologische citroen
Instructions
Voeg als eerste de slagroom in een bak en klop het luchtig op, tot het een mooie dikte heeft gekregen. Voeg als laatste nog wat citroenrasp van een halve citroen toe.
En pak daarna een andere kom zorg ervoor dat hij vet vrij is. Klop de eiwitten luchtig op met kristalsuiker tot ze mooie pieken hebben gekregen.
Zet vervolgens een steelpannetje op middelhoog vuur, voeg hier 3 centimeter water aan toe. Zet vervolgens hier weer een schaal of bak op en leg hier de witte chocolade stukjes in en laat langzaam smelten. Zorg ervoor dat het water niet het bakje raakt. Deze smelt techniek heet au-bain-marie.
En als de choco vervolgens gesmolten is haal je het bakje van het pannetje en laat je het iets afkoelen. Spatel nu rustig de stijfgeklopte slagroom erbij. Voeg als laatste de eiwitten rustig toe met een spatel en het is klaar!
Schep nu als laatste de witte chocolade mousse met citroen in twee mooie mokken en zet even in de koelkast om te laten opstijven.
Notes
Serveertip: Lekker met vers gezette citroen of een andere thee!