+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Het is zover! De vegetarische week is ingegaan en ik doe daar graag aan mee! Het mag wel eens afgelopen zijn dat we allemaal dagelijks vlees eten als carnivoren. Een beetje minderen mag wel, en weet je wat!? Vegetarisch eten kan super lekker zijn! Ik heb een vegetarische hamburger op briochebrood en pickles + basilicum mayonaise gemaakt, in samenwerking met Boon

Boon bonen

Oud HAS student Micheal Luesink heeft nog tijdens zijn studie het bedrijf Boon opgezet. Een bedrijf met 100% vegetarisch producten, gemaakt van bonen. De meeste vegetarische producten worden gemaakt met soja of andere ingrediënten. Dat maakt Boon dan ook zo uniek. In deze producten zitten namelijk enorm veel voedingsstoffen, alle producten zijn vol van smaak en het vult ook nog eens. 

Vegetarische hamburger op briochebrood met pickles

Bereidingstijd (25 minuten)
Ingrediënten: (2 personen)

  • 2 briochebroodjes (te koop bij de bakker)
  • 2 chili burgers van Boon
  • 1/2 courgette
  • 3 gekleurde wortels
  • 4 eetlepels natuurazijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 4 sla blaadjes naar keuze

    Basilicum mayonaise:
  • 100 ml olijfolie
  • een heel ei
  • rasp van 1 citroen (biologisch)
  • 1/2 theelepeltje honing
  • 1 handje vol verse basilicum blaadjes
  • snuf peper en zout

Benodigdheden:

  • Handrasp
  • Oven
  • Bakpan
  • Staafmixer
  • Kaasschaaf

Bereidingswijze:

1. Pak de wortels en de courgette en maak met de kaasschaaf lange dunne slierten. Leg ze daarna in een bak en voeg hier de azijn, olijfolie, honing aan toe. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Omdat de groente nog even moet intrekken, kan je ze het beste even in de koelkast zetten.
2. Zet vervolgens een bakpan op middelhoog vuur en voeg wat olie of bakboter toe, zorg er voor dat ze aan beide kanten goudbruin en warm zijn.
3. Snijd nu vervolgens de brioche broodjes door midden en leg in de oven op grill stand voor 5 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn geworden.
4. Verdeel als laatste de basilicum mayonaise over de broodjes en beleg met de hamburger, sla en pickles (frisse groente).

Basilicum mayonaise maken

5. Als eerste pak de staafmixer en voeg een heel ei toe en mix even tot het goed gemengd is (dan ontstaat er een binding). Voeg vervolgens druppeltjes olijfolie aan toe en blijf goed mixen. Voeg nu de citroenrasp en verse basilicum toe en blijf mixen zodat er een witte gladde massa ontstaat.
6. Voeg vervolgens naar smaak nog wat peper en zout, druppeltje honing en eventueel wat citroensap aan toe.

Wil je meer vegetarische recepten? Maak dan eens kleurrijke salade met pita croutons!

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door Boon. 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Stem op mij via foodblogawards.nl

Share This