Het is zover! De vegetarische week is ingegaan en ik doe daar graag aan mee! Het mag wel eens afgelopen zijn dat we allemaal dagelijks vlees eten als carnivoren. Een beetje minderen mag wel, en weet je wat!? Vegetarisch eten kan super lekker zijn! Ik heb een vegetarische hamburger op briochebrood en pickles + basilicum mayonaise gemaakt, in samenwerking met Boon

Boon bonen

Oud HAS student Micheal Luesink heeft nog tijdens zijn studie het bedrijf Boon opgezet. Een bedrijf met 100% vegetarisch producten, gemaakt van bonen. De meeste vegetarische producten worden gemaakt met soja of andere ingrediënten. Dat maakt Boon dan ook zo uniek. In deze producten zitten namelijk enorm veel voedingsstoffen, alle producten zijn vol van smaak en het vult ook nog eens. 

Vegetarische hamburger op briochebrood met pickles

Bereidingstijd (25 minuten)
Ingrediënten: (2 personen)
2 briochebroodjes (te koop bij de bakker)
2 chili burgers van Boon
1/2 courgette
3 gekleurde wortels
4 eetlepels natuurazijn
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
4 sla blaadjes naar keuze

Basilicum mayonaise:

100 ml olijfolie
een heel ei
rasp van 1 citroen (biologisch)
1/2 theelepeltje honing
1 handje vol verse basilicum blaadjes
snuf peper en zout

Benodigdheden:
Handrasp
Oven
Bakpan
Staafmixer
Kaasschaaf

Bereidingswijze:

1. Pak de wortels en de courgette en maak met de kaasschaaf lange dunne slierten. Leg ze daarna in een bak en voeg hier de azijn, olijfolie, honing aan toe. Breng vervolgens op smaak met zout en peper. Omdat de groente nog even moet intrekken, kan je ze het beste even in de koelkast zetten.
2. Zet vervolgens een bakpan op middelhoog vuur en voeg wat olie of bakboter toe, zorg er voor dat ze aan beide kanten goudbruin en warm zijn.
3. Snijd nu vervolgens de brioche broodjes door midden en leg in de oven op grill stand voor 5 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn geworden.
4. Verdeel als laatste de basilicum mayonaise over de broodjes en beleg met de hamburger, sla en pickles (frisse groente).

Basilicum mayonaise maken

5. Als eerste pak de staafmixer en voeg een heel ei toe en mix even tot het goed gemengd is (dan ontstaat er een binding). Voeg vervolgens druppeltjes olijfolie aan toe en blijf goed mixen. Voeg nu de citroenrasp en verse basilicum toe en blijf mixen zodat er een witte gladde massa ontstaat.
6. Voeg vervolgens naar smaak nog wat peper en zout, druppeltje honing en eventueel wat citroensap aan toe.

Wil je meer vegetarische recepten? Maak dan eens kleurrijke salade met pita croutons!

Deze producten zijn beschikbaar gesteld door Boon. 

Print Friendly, PDF & Email
on 4 maart 2018

Ziet er super lekker uit en snel klaar ook precies! Ik ga dit zeker eens proberen! #hongertje!

on 4 maart 2018

Heerlijk!

on 4 maart 2018

Nomnom, deze ga ik ook zeker een keer proberen! Ik eet sowieso geen vlees, dus dit is een heel fijn recept. Thanks 😀 Ik ben benieuwd hoe de meatless week gaat bevallen 😉

on 4 maart 2018

Laatst hadden we een aantal vegetariërs bij een BBQ. Ik heb toen dahl hamburgers gemaakt. Dat was zo lekker, dat we nu vaker vegetarisch bbq-en. Dit recept gaan we zeker uitproberen!

on 5 maart 2018

Ik ken BOON niet, tot nu toe maak ik mijn bonen of what-ever burgers zelf

on 5 maart 2018

mmm…dit zit er goed uit!

on 5 maart 2018

Die vegetarische chiliburgers, zijn die niet heel scherp? Of valt dat wel mee?

on 5 maart 2018

Dat klinkt als een hele speciale combinatie, maar ik wil het echt eens proberen. Pickles vind ik zo lekker.

on 5 maart 2018

N.B. Ik vind dat houten prikkertje slim! Zo blijft de boel beter op z’n plek tenminste.

on 5 maart 2018

Ik ga dit recept opslaan, die burgers zien er echt heerlijk uit zeg!

on 5 maart 2018

Heerlijke combi weer, ik hou af en toe wel van vegetarisch en in een burger dan lusten mijn kids het ook nog.

on 5 maart 2018

Op zoek naar een vegetarische maaltijd kwam ik je recept tegen. Ik ga er mee aan de slag 🙂

on 5 maart 2018

Ik ben zelf niet vegetarisch maar dit ziet er echt super lekker uit! 🙂

on 5 maart 2018

Ja, deze gaan we proberen. Thanks!

on 5 maart 2018

Ziet er zoals gewoonlijk weer heerlijk uit!

on 5 maart 2018

Heerlijk’ Wij eten deze week geen vlees. Recept ziet er goed uit

on 5 maart 2018

Ik eet zelf al bijna geen vlees eigenlijk. Ziet er lekker uit. Ik houd erg van brioche maar niet echt in combi met hartig.

on 5 maart 2018

Oeh! Ik ben helaas wel echt een vlees eter. Deze mag dan ook zeker niet ontbreken. Wellicht even proberen omdat het er zo heerlijk uit ziet? 😄

on 5 maart 2018

Ziet erer lekker uit! Ik hou van hamburgers maar het hoeft niet altijd met vlees te zijn

Dit klinkt echt super lekker!

on 5 maart 2018

Ziet er veel beter uit dan de klassieke hamburger !

on 5 maart 2018

Ik ben het zeker eens met het feit dat er af en toe vegetarisch gegeten kan worden.. maar ik vind een biefstukje toch echt wel té lekker! Tegenwoordig zijn er inderdaad genoeg vleesvervangers die goed te eten zijn. Je broodje ziet er heerlijk uit op de foto’s!

on 5 maart 2018

Ik weet dat het goed is.
heb het pas geprobeerd verschillende dingen.
Maar ben nog zoekende naar iets lekkers!
Dit ziet er wel lekker uit dus wie weet!

on 5 maart 2018

Ziet er heerlijk uit 😊 maar van een stukje vlees kan ik ook echt wel geniet. En af en toe en stukje vlees kan ook geen kwaad. Maar misschien moet ik dit ook eens proberen 😉

on 5 maart 2018

Dit ziet er best wel lekker uit! Zelf kan ik echt niet zonder vlees. Niet alleen omdat ik het lekker vind, maar als ik te weinig vlees eet dan moet ik aan de b12 injecties.

on 6 maart 2018

Wauw ziet er lekker uit, ben echt benieuwd naar de andere producten van Boon! Vind het ook leuk om af te wisselen tussen vegetarische maaltijden en maaltijden met vlees!

on 6 maart 2018

Ziet er heerlijk uit dit receptje!

on 6 maart 2018

Wat een leuke combi zo met dat Briochebrood! Ik moet zelf zeggen dat ik te weinig vegetarisch eet, misschien maar eens mee beginnen.

on 6 maart 2018

Oh heerlijk! Wij eten al jaren vegetarisch, en zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten. Deze zet ik op mijn lijstje!

on 6 maart 2018

Hmmm deze burger lijkt me heerlijk! Probeer de laatste tijd wat meer vegetarisch te eten, dus deze ga ik even opslaan 🙂

on 6 maart 2018

Ljik me lekker! 🙂 de burgers kende ik nog niet, ga ze zeker eens proberen!

on 7 maart 2018

Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga m onthouden voor mijzelf lekker ook op zo brioche broodje

on 7 maart 2018

Wat een lekker recept! Die ga ik voor deze veganistische week zeker even onthouden

on 7 maart 2018

Ziet er lekker uit zeg. Deze ga ik even opslaan 😉

on 7 maart 2018

Wauw, wat ziet dit er goed uit! Ik ben ook zeker voor vlees consuminderen. Als ik soms zie wat mensen aan vlees weg-eten op een bbq, dan denk ik altijd “Zoveel vlees eet je thuis toch ook niet bij een enkele avondmaaltijd, doe effe normaal!” Vind Boon een mooi merk en wat tof dat jij er aandacht aan schenkt! xxx

on 7 maart 2018

Ik hou van burgers, maar steeds minder van roodvlees dat erop zit. Dus deze vega optie is zeker een goede optie!:)

on 8 maart 2018

Lekker recept weer en een vegaburger ga ik zeker uitproberen.

on 9 maart 2018

Mmm zonder de pickles lijkt het mij heerlijk, ik ga de brioche broodjes eens halen, ken ik niet

on 4 april 2018

Wéér zo’n lekker recept! 🙂

on 1 mei 2018

dat i seen vormvan vegetraische burgers, die ik nog niet kende!

Write a comment:

*

Your email address will not be published.