Onlangs was ik op een event in Amsterdam van Quorn uitgenodigd. Deze avond stond in het teken van vegetarische/vegan vis varianten. We kregen allerlei hapjes waar de nieuwe producten in verwerkt zaten, er waren verschillende interessante presentaties en uiteindelijk kregen we alle ins & outs over deze primeur! Quorn is er namelijk in geslaagd een super lekkere (op vis lijkende) variant te ontwikkelen. Ik, als vis en krokant liefhebber was erg enthousiast over de smaak en de krokante bite. Ze hebben verschillende varianten en thuis ben ik aan de slag gegaan met mijn favoriet: Quorn Vegan gepaneerde filet met citroen & peper. Hier heb ik vegetarische Fish & Chips met erwten dragon dip gemaakt. Dit is een variatie op de officiële Engelse Fish & Chips, maar niet minder lekker!
Quorn, vlees vrij & fantastisch!
Quorn is een merk dat helpt met het creëren van onweerstaanbaar smakelijke gerechten. “Wij geloven in duurzame voeding en leggen ons toe op het maken van voedsel dat beter is voor ons en voor de planeet. Wij bekijken de dingen graag anders “Bij Quorn® bekijken we de dingen graag anders. We weten dat de groeiende wereldbevolking duurzame en gezonde voeding nodig heeft. Daarom hebben wij een andere benadering voor de productie van eiwitten en kiezen we in al onze Quorn producten voor mycoproteïne, een voedzame bron van eiwitten die rijk aan vezels is. Bij Quorn willen we mensen inspireren om gezond te eten met onweerstaanbaar lekkere recepten en nieuwe smaakervaringen van over de hele wereld. Onze missie is om gezonde eiwitten te produceren voor een gezonde planeet.”
2stuks Quorn gepaneerde filets met citroen & peper
1kleine avocado
200gramdiepvries doperwten
1biologische citroen
3takjes verse dragon
3eetlepelsolijfolie
BEREIDING
Als eerste was je de aardappels en snijd je ze in friet formaat. Probeer zo gelijk mogelijke aardappel stukken te krijgen, zodat de haring gelijk blijft. Verwarm de oven voor op 220 graden grill stand en leg ze op de bakplaat en druppel er wat olijfolie overheen. Hussel ze door elkaar zodat het goed met de olie is bedekt.
Haal ze er na ongeveer 35 minuten uit als ze goudbruin en krokant zijn geworden.
Mix de doperwten met het vruchtvlees van de avocado, sap van 1/2 citroen en breng op smaak met kruidenzout of zout & peper.
Bak nu de Quorn filets zoals op de verpakking staat of zoals je het lekker vind. Zolang je maar een lekker krokant korstje krijgt.
Daar was ik ook super benieuwd naar. Bekijk de video hier! Vroeger aten mijn vader en ik geregeld de vegetarische saté van Quorn met nootjes erin. Superlekker!
Wordt jij ook blij van een vegetarisch recept? Bekijk dan eens mijn andere Vega recepten!
Eén reactie
Wat bijzonder dat dit vegetarisch is, het lijkt ook vegan!