+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een spontaan bedacht receptje, wat verrassend lekker is! Ik wilde al een hele tijd koekjes gaan bakken. Nou heb ik sinds kort een Magimix en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik heb onlangs allerlei lekkers gemaakt, wat je binnenkort online ziet komen! Nou had mijn schoonmoeder toevallig hartjes in drie verschillende groottes, dat kwam goed uit want het is bijna valentijn! Deze koekjes zijn makkelijk te maken, zijn super schattig en lekker door de citroenicing & anijs cress. Zie hieronder het Valentijn koekjes met citroen en anijs cress recept!

Valentijn koekjes met citroen en anijs cress

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur

  • 150 g ongezouten roomboter (koud)
  • 1 middelgroot ei
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g zelfrijzend amandelmeel
  • 4 eetlepels poedersuiker
  • 1 biologische citroen
  • verse anijs cress *te koop bij sommige groenteboeren/groothandel of online te bestellen

Benodigdheden

  • keukenmachine of met de hand
  • een deegroller
  • hartjes uitsteekvormpje of een andere
  • bakpapier
  • vershoudfolie

Bereidingswijze Valentijn koekjes met citroen en anijs cress

  1. Als eerste splits je een ei, je hebt alleen de eidooier nodig. Meng vervolgens alle ingrediënten in de Magimix/keukenmachine tot het deeg een korrelige structuur heeft gekregen. Meng nog even door en maak er vervolgens met je hand een bol van tot het een mooi samenhangend deeg is geworden. Pak een stuk vershoudfolie en laat even 20 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm nu alvast de oven voor op 170 °C. Pak wat bloem een strooi dit over je werkblad. Leg het deeg erop en rol uit met een deegroller tot je de gewenste dikte hebt gekregen. Mijn voorkeur gaat uit naar dunne koekjes, denk aan een 1/4 centimeter.
  3. Nu ga je de koekjes uitsteken en leg ze vervolgens op een bakpapier bekleedde bakplaat. Let op: verdeel ze goed, zodat ze tijdens het bakken niet tegen elkaar aan gaan zitten.
  4. De koekjes bak je in de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Laat ze even uitrusten op een rooster (zie afbeelding).
  5. Nu ga je de icing maken, meng 4 eetlepels poedersuiker met een paar druppeltjes water en wat citroenrasp (zest). Meng even met een vork of garde tot het een dikke witte icing is geworden.
  6. Nu de koekjes zijn afgekoeld ga je met een lepel of met een spuitzak de koekjes versieren met de icing.
  7. Verdeel tijdens het serveren wat verse citroenrasp (zest), beetje poedersuiker en de anijs cress over de koekjes.

Fijne valentijn!

Tip:
Als de koekjes gemaakt zijn inclusief de icing kan je ze ongeveer 2 a 3 dagen bewaren.

Wil je meer zoete inspiratie? Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder
Samenvatting
recipe image
Naam recept
Valentijn koekjes met citroen en anijs cress
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This