+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Wat is truffel toch een bijzonder ingrediënt. Het is niet alleen de smaak maar ook de aroma die er vanaf komt. Het heeft iets intens en het laat mij altijd watertanden. Ik weet nog dat ik in Toscane truffels ging zoeken, dit zal mij altijd bijblijven als een bijzondere middag. De pasta die ik voor dit recept heb gebruikt is Truffel pasta van Pastaficio.nl. Een dunne spaghetti met echte truffel erdoorheen. De combinatie met het zachte van de room en het frisse van de citroen is fantastisch. Zie hieronder het Truffel pasta met room & citroen recept. Dit wil je maken!

Pasta alla chitarra, truffel 

Een bijzondere pastasoort gemaakt van duurt tarwe met eieren, waar heerlijke truffel in verwerkt zit. Als je deze pasta als voorgerecht serveer kan je er zeker met 4 personen van eten. Wist je dat in Italië je de koolhydraten dus de pasta als kleiner gerecht eet? Niet zoals wij het kennen, een groot bord pasta. De kooktijd van deze pasta is kort, maar 4 tot 5 minuten. 

Echte Italiaanse truffel pasta 'The Lemon Kitchen

Hoe wordt deze truffel pasta gemaakt?

Deze bijzondere pasta is gemaakt door Leonardo Carassai in Campofilone, in het hart van Italië. Leonardo voegt graag eieren toe aan zijn pasta deeg, dit omdat hij het lekkerder vind maar ook omdat het dan wat voedzamer is. Al zijn pasta’s zijn met veel passie en ambachtelijk geproduceerd. Hij gebruikt maar een paar ingrediënten: durum tarwe, hele eieren, truffel en bronwater. Wist je dat de ruwe structuur komt, doordat Leonardo een bronzen mal gebruikt? Op deze manier hecht de smaak van de saus of olijfolie nog beter aan de pasta. 

lekkere verse truffel pasta met room en citroen 'The lemon Kitchen

Print

Truffel pasta met room & citroen

  • Author: Jadis Schreuder
Scale

Ingredients

250 gram Truffel pasta, bestellen bij Pastaficio.nl
1 biologiche citroen
100 ml sojaroom of kookroom *ongeklopte slagroom kan ook
2 takjes verse tijm
snuf zout & peper
3 eetlepels truffelpasta *te bestellen bij Pastaficio.nl

Instructions

  1. Als eerste kook je de pasta beetgaar. Hoe merk je dit? Als je de pasta proeft heeft hij nog een klein beetje bite erin zitten maar is wel gaar. 
  2. Giet de pasta vervolgens af maar laat een paar eetlepels kookvocht in de pan zitten. Schenk vervolgens de room over de pasta en schep daarna de truffel tapenade er op. Meng het geheel even goed zodat alles goed bedekt is met de truffel room. 
  3. Rasp vervolgens een hele citroen erover heen en voeg 1 theelepel citroen sap aan de pasta toe. Pluk wat van de verse tijm en voeg dit aan de pasta toe. Dit geeft vooral een extra lekkere geur. 
  4. Breng de truffel pasta op smaak met zout en peper en serveer er voor de truffel liefhebber nog wat extra truffel tapenade bij. 

Ben jij nou net zoals ik echt helemaal weg van pasta? Maak dan eens Pasta met Parmigiano Reggiano of bijvoorbeeld Spaghetti met mosselen, citroen en doperwten

Truffel pasta met room en citroen 'The Lemon Kitchen

Truffel pasta met room en citroen ‘The Lemon Kitchen

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Truffel pasta met room en citroen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This