Truffel pasta met room & citroen

Truffel pasta met room & citroen

Wat is truffel toch een bijzonder ingrediënt. Het is niet alleen de smaak maar ook de aroma die er vanaf komt. Het heeft iets intens en het laat mij altijd watertanden. Ik weet nog dat ik in Toscane truffels ging zoeken, dit zal mij altijd bijblijven als een bijzondere middag. De pasta die ik voor dit recept heb gebruikt is Truffel pasta van Pastaficio.nl. Een dunne spaghetti met echte truffel erdoorheen. De combinatie met het zachte van de room en het frisse van de citroen is fantastisch. Zie hieronder het Truffel pasta met room & citroen recept. Dit wil je maken!

Pasta alla chitarra, truffel

Een bijzondere pastasoort gemaakt van duurt tarwe met eieren, waar heerlijke truffel in verwerkt zit. Als je deze pasta als voorgerecht serveer kan je er zeker met 4 personen van eten. Wist je dat in Italië je de koolhydraten dus de pasta als kleiner gerecht eet? Niet zoals wij het kennen, een groot bord pasta. De kooktijd van deze pasta is kort, maar 4 tot 5 minuten.
5/5
Truffel pasta met room & citroen

Truffel pasta met room & citroen

Auteur Jadis Schreuder
INGREDIËNTEN
 • 250 gram Truffel pasta, bestellen bij Pastaficio.nl
 • 1 biologiche citroen
 • 100 ml sojaroom of kookroom *ongeklopte slagroom kan ook
 • 2 takjes verse tijm
 • snuf zout & peper
 • 3 eetlepels truffelpasta *te bestellen bij Pastaficio.nl
BEREIDING
 • Als eerste kook je de pasta beetgaar. Hoe merk je dit? Als je de pasta proeft heeft hij nog een klein beetje bite erin zitten maar is wel gaar.
 • Giet de pasta vervolgens af maar laat een paar eetlepels kookvocht in de pan zitten. Schenk vervolgens de room over de pasta en schep daarna de truffel tapenade er op. Meng het geheel even goed zodat alles goed bedekt is met de truffel room.
 • Rasp vervolgens een hele citroen erover heen en voeg 1 theelepel citroen sap aan de pasta toe. Pluk wat van de verse tijm en voeg dit aan de pasta toe. Dit geeft vooral een extra lekkere geur.
 • Breng de truffel pasta op smaak met zout en peper en serveer er voor de truffel liefhebber nog wat extra truffel tapenade bij.

Hoe wordt deze truffel pasta gemaakt?

Deze bijzondere pasta is gemaakt door Leonardo Carassai in Campofilone, in het hart van Italië. Leonardo voegt graag eieren toe aan zijn pasta deeg, dit omdat hij het lekkerder vind maar ook omdat het dan wat voedzamer is. Al zijn pasta’s zijn met veel passie en ambachtelijk geproduceerd. Hij gebruikt maar een paar ingrediënten: durum tarwe, hele eieren, truffel en bronwater. Wist je dat de ruwe structuur komt, doordat Leonardo een bronzen mal gebruikt? Op deze manier hecht de smaak van de saus of olijfolie nog beter aan de pasta.

Ben jij nou net zoals ik echt helemaal weg van pasta? Maak dan eens Pasta met Parmigiano Reggiano of bijvoorbeeld Spaghetti met mosselen, citroen en doperwten

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

28 reacties

 1. In de streek Piemonte, waar wij een klein oud huisje hebben, worden veel truffels gevonden.
  De zoektocht is lastig…maar de smaak van verse truffel is goddelijk en zo goed te combineren in vele gerechten. Deze truffelpasta is mij onbekend en wil dit graag uitproberen en meenemen in de kerstvakantie naar Piemonte ☺️

 2. ??whoop whoop??
  Yammie yammie heerlijke recept ging meteen water tanden wil graag uitproberen ??Ik ben dol op pasta’s maar ik heb echt nog nooit truffel pasta met room & citroen geprobeerd. ??

 3. Oooch lijkt me heerlijk om dit pakket te winnen. Ik heb thuis ook truffelolie. Ik ben verzot
  Op pasta, room, citroen, truffel dus voor mij is dit echt kwijlen.
  Voor jullie ook @rianderidder @enyarys???

  1. Oh,pasta met truffel is zo lekker! Je zou het niet verwachten maar dat hebben wij weleens in Griekenland gegeten! Graag zou ik het zelf eens maken ,want dat heb ik nog nooit geprobeerd.

 4. Heerlijk ?
  Heb dut recept al 2 x gemaakt
  Ven dan van je recepten
  Volg jou en pastaficio zowel op instagram en de nieuwsbrieven
  Kortom ik gen fan ?

  1. 4 sterren
   Heerkijk ?
   Heb het recept al 2x gemaakt
   Ben fan van je recepten
   Volg jou en pasta ficio op instagram en ontvang jullie nieuwsbrieven
   Kortom ik ben fan ?

 5. 5 sterren
  Deze combinatie lijkt me heerlijk, ooit heb ik in een dorpje in de bergen achter Bardelino een bord pasta gehad met room en geschaafde truffel het was zo simpel maar nog steeds dat ik daar aan terug denk zo lekker. Dus ja deze prijs zou ik graag winnen.

  1. Hmmmm Dit is wel een dingetje hoor, als pastaliefhebber! De gouden combinatie noem ik dit altijd? Dus, ik doe natuurlijk enorm graag mee!?

  2. Lijkt me heel lekker! Heel leuk om dit te winnen. Afgelopen zomer hebben we in Berlijn bij een Italiaan gegeten. Een aantal van ons gezin nam Risotto met truffel. Het was een heel gezellig etentje met ons gezin. Als ik win dan hoop ik dat ik met dit lekkers de sfeer van toen weer even kan terugbrengen ? De Grappa voor na de maaltijd hebben we al in huis ?

 6. Ik ben dol op pasta, ook de zwarte tagliatelle. Maar deze te winnen pasta lijk mij ook verrukkelijk. 🙂 Gelukkig ben ik geen boer wat ie niet kent vreet ie niet.

 7. De truffel geeft zo’n specifieke smaak aan het eten. Ik associeer de truffel altijd met de Feestdagen! Dit gerecht lijkt me heerlijk en graag loot ik mee want dan heb ik me toch wat lekkers en exclusiefs te eten voor mijn gasten!

 8. 4 sterren
  Truffel! 1 van mijn favoriete voedingsmiddel! Zo veelzijdig, maar het lekkerste in pasta. Helaas best wel duur, waardoor ik het toch vaak links laat liggen.

  1. Oh wauw ik ben gek op truffel! Geef mij dit maar. Nog nooit geprobeerd met pasta dus dat is zeker het proberen waard. Denk dat het mega lekker is. Of als lasagne oeejummy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept