Een mega simpel spaghetti recept waar ik elke keer weer van geniet. Alweer het derde pasta recept in samenwerking met Pastaficio! Sinds we Parmigano Reggiano uit Italië ontdekt hebben willen we eigenlijk geen ander meer. Deze kaas is lang gerijpt, korrelig, heeft zout kristallen en is een bom aan smaak. Perfect dus! Onlangs waren we samen in Noord-Italië in de buurt van Venetië en daar zijn we langs een lokale kaasboer gegaan en hebben we maar liefst 3kg van deze hemelse kaas meegenomen! Haha!
Ben jij nou ook benieuwd naar het Spaghetti met Parmigano Reggiano & Citroen recept? Lees dan hieronder verder.
Wil je groente bij deze Spaghetti Parmigiano Reggiano? Serveer er dan een frisse rucola salade bij.
Dit is een bijzondere kaas wat een keurmerk met zich mee draagt en oorspronkelijk uit de regio Parma komt. Net zoals de hemelse Parmaham. Deze kaas mag alleen verkocht worden als er in de korst Parmiagano Reggiano geschreven staat. Dit is te herkennen aan de bolletjes vormige letters. Het is eigenlijk ‘de’ kaas waar de Italianen trots op zijn.
Ook zo gek op pasta net als ik? Maak dan eens pasta di nonna!
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
2 reacties
Simpel, maar lijkt me heerlijk. Ben dol op Parmigiano! <3
Dat simpel zo lekker kan zijn. Ik ga dit vanavond voor mijn man maken.