+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Een echte nazomer salade die ideaal bij deze temperaturen past. Ik ben sowieso een tonijn liefhebber, zowel uit blik als natuurlijk een vers stukje tonijn. Ze hebben beiden een andere smaak en structuur, daarnaast maakt dat het juist ook weer interessant. Tonijn heb je er trouwens in allerlei soorten en maten, kies je voor tonijn uit blik ga dan voor degene met een keurmerk! Tonijn salade met augurk, ei en citroendressing is makkelijk om te maken, mega lekker en voedzaam! Zie hieronder het tonijn salade recept! 

Tonijn, wat is dat?

Een lekkere vissoort uit de Makreel familie. Wist je trouwens dat er verschillende soorten zijn en dat de tonijn tussen de 30 en wel 380 kg kan worden? Je hebt o.a. geelvin tonijn, blauwvin tonijn, witvin tonijn, grootoog tonijn, zuidelijke blauwvintonijn en slipjack tonijn. De laatst genoemde is de meest gegeten in Nederland. Buitendien is de tonijn superlekker en bevat deze vis bijvoorbeeld een hoop eiwitten, vitamines, mineralen en zelfs omega 3-vetzuren. In het onderstaande recept heb ik overigens tonijn uit blik gebruikt. Ik ben gek op vis uit blik, superlekker!

Tonijn salade met citroen ‘The lemon kitchen

Print

Tonijn salade met augurk, ei en citroendressing

  • Author: Jadis Schreuder
  • Total Time: 20 minuten
  • Category: salade
Scale

Ingredients

  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • biologische citroen
  • cherrytomaatjes & komkommer
  • 2 grote augurken *Lekker van Kesbeke
  • theelepel mosterdzaad *gebruik uit de augurken pot
  • Gemengde sla
  • Geroosterde boterhammen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie

Benodigdheden:

  • handrasp
  • oven of broodrooster

Instructions

  1. Als eerste laat je de tonijn even uit lekken, vervolgens ga je de cherrytomaten halveren en de komkommer in kleine blokjes snijden. Breng vervolgens de tonijn op smaak met wat zout, peper, 1 theelepel citroenzest en sap van een halve citroen.
  2. Snijd vervolgens de augurken in dunne plakken en schep nu een theelepel van de mosterdzaadjes hieruit en meng dit bij de tonijnsalade. 
  3. Breng nu de gemengde salade op smaak met wat zout, peper, 1 eetlepel citroensap en extra vergine olijfolie. Pak twee borden en maak ze op door de salade te verdelen over het bord. Schep in het midden de tonijn salade, leg daarom heen de cherrytomaten, augurk plakken en komkommer. 

Serveer er geroosterd brood bij! 

Smakelijk! 

Keywords: recepten met citroen, recepten met tonijn, tonijn salade, makkelijke recepten, nazomer recepten

Ben jij nou net zoals ik helemaal gek op tonijn? Maak dan eens Pasta met tonijn, cherrytomaatjes en citroen!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Tonijn salade met augurk, ei en citroendressing
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This