Tartaar van rugfilet met dragon mayonaise
GOATOBER
Steak tartare is een heerlijk voorgerecht en daar heb ik mijn eigen versie met rugzijde van gemaakt. De reden dat ik dit recept met jullie deel is eigenlijk tot stand gekomen om geitenbok verspilling tegen te gaan. Op dierendag 4 oktober, is er in Den Bosch een diner waar de geitenbok in het zonnetje wordt gezet. Goatober is een internationale campagne die ieder jaar in oktober plaatsvindt om hiermee aandacht te vragen voor de geitenbokjes. Iedereen kent wel geitenkaas of geitenmelk, helaas is geitenvlees wat minder bekend. Graag deel ik mijn recept met Tartare van rugfilet met dragon mayonaise met jullie! Het is een simpel recept met super mals vlees en een bommetje smaak is!
Geitenbok – Kwalitatief Hoogwaardig vlees
Geitenvlees heeft ten opzichte van andere vleessoorten een lager vetgehalte, minder verzadigde vetten en is daardoor laag in calorieën. Daarnaast bevat geitenvlees veeleiwit, ijzer en linolzuur, waardoor onslichaam minder cholesterol aanmaakt. Hierdoor past dit vlees in een gezond en gevarieerd dieet. We kennen in Nederland een rijke historie in de zuivelindustrie, ook de Nederlandse geitensector groeit mee met de vraag naar geitenkaas, -yoghurt en -melk. Ik eet en drink persoonlijk weinig van de koe en kies vaak voor een geiten variant.
12 reacties
Wat een bijzonder recept, ik vind tartaar altijd lekker en erg benieuwd naar deze variant. Het ziet er altijd zo mooi uit!
Ik eet zelf geen vlees, maar wat een mooie site heb je, en mooie foto’s!
Ik zie het eigenlijk niet vaak liggen in de winkel, geitenvlees. Als ik het ergens tegenkom, dan ga ik het zeker eens proberen, dit recept.
Dit wil ik wel eens proberen. Ziet er heel lekker uit!
Interessant. Ik had er van gehoord over het bokjes probleem, maar de slager zij doodleuk dat het vies vlees is dat niet verkoopt! Zal met dit recept weleens kunnen veranderen.
Hmm ik ben niet zo weg van tartaar.. al ziet het er weer mooi uit!
Oh lekker dat gaan we een keer proberen!
ik ben niet zo een fan van tartaar, maar geitenvlees op zich is wel lekker. Pas nog geitensaté gegeten, heerlijk!
Ik zelf ben niet zo’n keuken prinses maar leuk om te lezen
Leuk om even weg te gaan van het klassieke! mijn maag rammelt al bij het lezen 🙂
hmmm dit klinkt als een heerlijk recept, zou dit best eens willen proberen. En wat apart geitenbokvlees. Ik heb er zelf nog nooit over nagedacht om dit te gaan eten.