+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Iedereen kent de  ‘droom pannen’  van Le Creuset wel, toch!? Stuk voor stuk allemaal plaatjes om naar te kijken en perfect om mee te koken. Om de zoveel tijd komt er een nieuwe kleur uit en als ambassadeur had ik het geluk om een van de nieuwste varianten uit te proberen! De kleur zit tussen blauw en turquoise in en heet Deep Teal. Prachtig! Ik heb één van mijn favoriete wintermaaltijden gemaakt. Stoofvlees met bier, friet en citroenmayonaise is om je vingers bij af te likken! Lekker om de krokante frietjes in de stoof te dippen met wat frisse mayonaise!

Nieuw: Le Creuset collectie Deep Teal

Vanaf jongs af aan ben ik veel in de keuken te vinden. Mijn moeder heeft de (oude) bekende oranje Le Creuset pan en ik herinner mij het lekkere stoofvlees van vroeger nog heel goed. Tegenwoordig maakt mijn schoonmoeder ook heerlijke stoof! Deze pannen zijn gemaakt van gietijzer en dit zorgt ervoor dat het eten geleidelijk goed verwarmd wordt. Slow cooking ook wel genoemd (met veel aandacht, tijd en liefde bereidt)! 

Stoofvlees met krokante friet en frisse citroenmayonaise

Bereidingstijd (3,5 uur) |  4 personen 

Ingrediënten:

  • 500 gram Ierse runderlappen (Albert Heijn)
  • 1/2 flesje speciaal bier (voor extra smaak!)
  • 2 plakken peperkoek/kruidkoek
  • 3 winterpenen of wortels
  • 200 ml runderboullion
  • 3 laurierbladeren
  • sap & rasp van een 1 Biologische citroen 
  • 4 uien (in ringen)
  • 2 kleine knoflooktenen (fijngehakt)
  • 50 gram bakboter of roomboter
  • 500 gram oven friet met schil

Snelle citroenmayonaise

  • 1 ei
  • 200 ml zonnebloemolie
  • sap & rasp van een 1/2 Biologische citroen (Albert Heijn of groenteboer
  • peper/zout

Benodigdheden:

  • braad-stoofpan (Le Creuset)
  • handrasp (om de citroenschil te raspen)
  • staafmixer of Magimix

 Bereidingswijze:

    1. Laat de runderrib lappen op kamertemperatuur komen en snij het in kleine stukken van 2 bij 2 centimeter.
      Bestrooi met wat zout en peper en citroensap en zest. Laat 30 gram boter smelten en bak het vlees rondom aan tot dat het bruin is.
    2. Bak de uien, citroenrasp en knoflook even mee. Snijd de de wortel in dunne rondjes en voeg toe. 
    3. Als de ui wat zachter en verkleurd is voeg je daarna de bouillon, het speciaal biertje en de laurierbladeren toe. Breek de kruidkoek in kleine stukken en roer het geheel door. Leg de deksel op de pan en zet de braadpan op een laag en klein pitje, op een laag vuurtje. Laat dit zeker 2,5 a 3 uur staan. Tussendoor wel even roeren (anders koekt het aan), ruiken en natuurlijk proeven!

Frietjes

  1. Maak nu de frietjes zoals op de verpakking staat en zorg ervoor dat ze super krokant zijn!
  2. Als laatste mix één ei, citroenzest (rasp) en wat citroensap totdat het goed gemengd is. Voeg vervolgens langzaam de olie toe en blijf goed mixen tot het een stevig mengsel wordt (geef niet te snel op). Breng op smaak met zout en peper!

    Wil je vervolgens ook voortaan koken met Le Creuset? Neem daarom een kijkje op de website. Wist je dat Le Crueset levenslange garantie geeft? Nog meer winterse recepten? Kijk dan eens naar het Surinaamse stoofpot recept. 

#spon – Als ambassadeur van Le Creuset ben ik en samenwerking aan gegaan. 

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Stoofvlees met bier, friet en citroenmayonaise www.thelemonkitchen.nl
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This