Spaghetti met Hollandse garnaaltjes, citroensaus & doperwtjes

Spaghetti met Hollandse garnaaltjes, citroensaus & doperwtjes

De boodschappen voor dit paasrecept heb ik online gedaan bij Coop Supermarkt. Op deze manier bespaar ik tijd & energie. Dit recept kan je in een handomdraai maken, ideaal dus als je een druk bestaan hebt! De kleuren van dit gerecht staan helemaal in het teken van pasen. Spaghetti met garnaaltjes is een simpel, maar superlekker recept dat je dus voor het hele gezin kan maken. Ik vind juist deze garnaaltjes superlekker door de ziltige smaak, maar mochten de kids ze nou niet lusten. Kies dan bijvoorbeeld voor gamba’s. 

Spaghetti met Hollandse garnaaltjes 

Dit gerecht heb ik gemaakt met citroen spaghetti, maar je kan ook voor normale spaghetti kiezen. Je proeft toch echt verschil in smaak en structuur als je wat meer uitgeeft aan een goede Italiaanse pasta. Dat is natuurlijk met meer dingen zoals goed zuurdesem brood. De citroensaus in dit recept is een soort Italiaanse variant van ‘beurre blanc’, is bijzonder lekker en makkelijk om te maken Ć©n past goed bij visgerechten. Zie hieronder het hemelse citroen spaghetti met Hollandse garnaaltjes recept. 

Online boodschappen doen

Ik heb sinds kort, mede door de drukte het ‘online boodschappen doen‘ ontdekt. Het is mooi hoe de supermarkten inspelen op de huidige trends en ontwikkelingen. Zo heb je bijvoorbeeld een handige app van Coop waarmee je eenvoudig je boodschappen kunt bestellen en op een gewenste dag en tijdstip kunt laten bezorgen. Daarnaast kun je, wanneer je een recept hebt gevonden bij Coop, de ingrediĆ«nten met een druk op de knop toevoegen aan je winkelmandje. Hoe handig is dat?! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Hand citroen pers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
spaghetti met citroensaus, Hollandse garnaaltjes en doperwten

Spaghetti met Hollandse garnaaltjes, citroensaus & doperwten

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord citroen gerechten, Hollandse Garnaaltjes, Italiaanse recepten, pasta recepten, spaghetti
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Sauspan
  • kookpan
INGREDIƋNTEN
  • 350 gram diepvries doperwten
  • 3 sjalotjes
  • 1 biologische citroen
  • 250-350 gram Hollandse garnaaltjes MSC-keurmerk
  • 100 ml kookroom * of soja/haver room
  • 50 gram gezouten roomboter
  • 1 pak citroen spaghetti of normale spaghetti
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 Glas witte wijn
BEREIDING
  • Snijd als eerste de sjalotjes en knoflook fijn, pak een sauspan en doe dit in de pan. Doe wat olijfolie in de pan en doe er wat verse tijm en citroenschil (1/4 citroen) bij. Zet de sauspan op middelhoog vuur en smoor de sjalotjes, knoflook, citroenschil en tijm een paar minuten. Doe er een snuf zout en peper bij.
  • Blus nu de ingrediĆ«nten af met witte wijn. Roer even en laat 15 minuten inkoken, totdat je een klein laagje overhoudt (het is nu gereduceerd en bomvol van smaak)
  • Doe de roomboter en kookroom erbij en zet het vuur lager.
  • Doe als laatste de diepvries doperwten in de sauspan en laat paar minuten gaar worden, op deze manier blijven de vitamines er in en krijgen ze een prachtige groene kleur.
  • Kook nu de pasta al dente in gezouten water. Let op: als je de pasta afgiet bewaar 2 eetlepels kookvocht en doe dit bij de citroensaus. Roer even en serveer in een diep bord, strooi als laatste nog wat citroenzeste over deze spaghetti.
  • Serveertip: lekkere rucola salade!

Gallerij

Citroen recepten met pasen

Ben jij net zoals ik gek op citroen recepten zoals deze spaghetti met Hollandse garnaaltjes? Bestel de boodschappen makkelijk online! Maak bijvoorbeeld tijdens pasen eens:

#samenwerking met Coop Supermarkt

Ā 

2 reacties

5 from 4 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte