Het is bijna Pasen en daar heb ik elk jaar weer zin in! Het voelt als een soort Thankgiving, omdat wij in Nederland op deze dagen ook uitgebreid samen vieren. Als ik aan Pasen denk, denk ik aan kip, pastelkleuren en veel eten. Over kip gesproken ik had het genoegen om een speciale paaskip te proeven van 2 Sisters Storteboom. Ik ben echt gek op kip en vóóral het kippenhuidje is en blijft een guilty pleasure! Storteboom paaskip met aardappeltjes en citroen is perfect voor bij een Paasdiner.  Hieronder vind je het recept!

Project Paaskip van 2 Sisters Storteboom 

De Paaskip. Een lekker traag groeiende kip die nu al even rondscharrelt in een stal in Nederland. Type Redbro. Elke dag groeien de Paaskip
en zijn soortgenoten 39 gram, en weet je wat het allermooiste is: dat kun je live zien! Op paaskip.com is via een camera in de stal te volgen wat de paaskippen
doen, eten en natuurlijk hoe langzaam ze groeien. Dit maakt het concept ook zo scherp. Al je zintuigen worden geprikkeld en je kan vervolgens ook nog eens je eigen creatie maken! Of natuurlijk onderstaand recept gebruiken.

Bijzondere paaskip met aardappeltjes en citroen

Bereidingstijd ( 1,5 – 2 uur)

Ingrediënten (3-4 personen)
  • 1 hele kip Type Redbro (online bestellen bij 2 Sisters Storteboom)
  • 1 citroen (biologisch)
  • 1/2 kg kruimelige aardappels
  • 1/2 kg zoete aardappel
  • 10 takjes tijm
  • 5 knoflooktenen
  • 5 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper en zout
  • bakje alioli of mayonaise

Benodigdheden

Oven
Ovenschaal
Handrasp

Bereidingswijze

  1. Wrijf als eerste de kip vanbinnen en vanbuiten in met zout en zwarte peper (uit de molen). Zet even afgedekt in de koelkast. 
  2. Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd nu de aardappeltjes in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Breng vervolgens een pan met gezouten water aan de kook. Voeg hier de aardappeltjes, paar schijfjes van de (1/2) citroen  en de knoflooktenen in de pan en laat ze voor 12 minuten koken. Giet ze af en laat ze even rustig uitdampen (daardoor worden de aardappeltjes krokanter).
  3. Hussel de aardappelen in de warme pan door elkaar zodat ze aan de buitenkant rul en luchtig worden, ook hierdoor worden de aardappels uit eindelijk nog krokanter.
  4. Haal de kip uit de koelkast en smeer geheel in met wat olijfolie en wat citroenrasp. Vul daarna de kip met met de zachte citroen, knoflook en wat takjes tijm. Leg de kip in een braadslede of ovenschaal en zet voor 45 minuten in de oven. Haal de kip er vervolgens uit en leg de aardappeltjes rondom de kip (die garen nu heerijk in het kippenvet). 
  5. Zet nu nog 45 minuten de kip op 190 graden in de (al voorverwarmde) oven. Houdt de kip en de aardappeltjes in de gaten en hussel eventueel na 20 minuten nog even door. 
  6. Serveer met wat aioli en genieten maar! 

Tip: Heb je behoefte aan meer groente? Serveer dan een frisse salade erbij met bijvoorbeeld waterkers, komkommer  en cherrytomaatjes. 

Wil je ook net voor Pasen deze heerlijke kip thuis gebracht hebben in een koelbox? Ga dan naar de website!

Fijn Pasen!

#spon, dit artikel is naar eigen mening geschreven

Print Friendly, PDF & Email
on 21 maart 2018

Het ziet er prachtig uit, en qua ingrediënten en instructies schrikt dit recept me ook niet zo af! Dus dankjewel voor de inspiratie.

on 21 maart 2018

Wat heerlijk, ik denk er al vaker aan om eens een hele kip klaar te maken, dus bedankt voor de lekkere tip! En hier zijn ze dol op zoete aardappelen dus hier kan ik wel wat mee!

on 21 maart 2018

Dank je wel voor de inspiratie!

on 21 maart 2018

lijkt super lekker! ik krijg al een hongergevoel 🙂 is het bijna middag?

on 21 maart 2018

Klinkt super! Nu ik in kookmood ben wil ik deze heel graag eens proberen.

Dankje voor de tip!

Liefs Eva

on 21 maart 2018

Ziet er echt heerlijk uit en iets wat naast Pasen ook kunt eten.

on 21 maart 2018

Het ziet er prachtig uit. Wij gaan al jaren en dag standaard fonduen met de hele familie. Super gezellig, maar een uitgebreid diner lijkt me ook wel eens leuk.

on 21 maart 2018

Klinkt en ziet er heel lekker uit. Wij maken zelf nooit een volledige kip

on 21 maart 2018

Kip en citroen gaan super goed samen, moeten we nog eens maken.

on 21 maart 2018

Klinkt als een mooie mix. Zoete aardappelen maken een gerecht vind ik al snel té zoet, maar met de citroen erbij…

on 21 maart 2018

hmmm ziet er weer heerlijk uit!

on 21 maart 2018

Ik vind het soms echt jammer dat ik niet goed kan koken! Dit ziet er namelijk heerlijk uit! 🙂

on 21 maart 2018

Oh dat ziet er heerlijk uit! Jammer dat t ik geven oven heb haha

on 21 maart 2018

Ziet super lekker uit en eigenlijk wel simpel

on 22 maart 2018

Dat ziet er lekker uit en love simpele ingrediënten

http://dhini.nl

on 22 maart 2018

Oh, dat ziet er lekker uit. Jammer alleen dat mijn vrouw niet van kluiven houdt… Maar met kipfilet kan het vast ook…

on 22 maart 2018

Wat ziet het er heerlijk uit!

on 22 maart 2018

Ziet er prachtig uit! Maar een hele kip zelf klaarmaken? Ik doe het je niet na. Ik kan best aardig koken en maak verrassende gerechten (soms), maar het moet met name niet teveel tijd kosten. Dus zo’n keukenprinses ben ik nu ook weer niet.

on 22 maart 2018

Sowieso dat ik deze ga maken volgend weekend! Vet lekker!

on 23 maart 2018

Klinkt lekker!! dit zou ik dan al maken als ik meer gasten te eten krijg.

on 23 maart 2018

Wij gaan hem ook eten met Pasen. En hebben een kip bij storteboom besteld.

on 23 maart 2018

Klinkt heerlijk en niet al te moeilijk! Ik ga het volgende week eens proberen 🙂

on 24 maart 2018

Oeh dat ziet er echt heerlijk uit! Sowieso vind ik kip altijd erg lekker.

on 24 maart 2018

Ik ga dit ook maken!

on 25 maart 2018

Ziet er lekker uit en anders dan we gewoon zijn. Voor Pasen heb ik al andere eetplannen, maar hou deze link zeker bij.

on 25 maart 2018

Dit vind ik zooo lekker! Heb dit wel eens gemaakt maar dan zat er nog paprika bij, het was echt zalig!

on 26 maart 2018

Oh wauw! Dit klinkt echt fantastisch!! Perfect voor met Pasen!

on 26 maart 2018

Dat ziet er lekker uit! Wij eten met Pasen buiten de deur dus voor ons is het nog een verrassing wat er op het menu staat.

on 27 maart 2018

Oh wat klinkt dat lekker!!
Helaas mag ik in de Whole 30 niet alle ingrediënten hebben..

on 27 maart 2018

Niet leuk… nu heb ik trek in kip, terwijl ik bezig ben met het maken van pizza… ik ben dol op kip…

on 27 maart 2018

Klinkt alweer erg lekker! Ik vind dat jouw recepten altijd erg duidelijk uitgeschreven zijn! 🙂

on 28 maart 2018

Wat lief dat je dat zegt! Daar besteed ik ook extra tijd aan zodat iedereen het kan maken 🙂

on 28 maart 2018

Ik zag deze al eens voorbij komen op instagram. Dit ziet er heerlijk uit! Ik zou deze graag zelf uit willen proberen. 🙂

on 31 maart 2018

Ah dit klinkt heerlijk! Ik ben gek op kip maar ook op aardappel en vooral zoete aardappel, genieten!

on 31 maart 2018

Verrassend en inspirerend! 🙂

Write a comment:

*

Your email address will not be published.