Afgelopen dinsdag was ik uitgenodigd in Den Bosch voor een driegangendiner op een boot met Hollandse garnaaltjes in de hoofdrol. Deze kleine smaakmaker is een van mijn favoriete vissoorten. Wie stond er in de keuken? Mathijs Vrieze, een fijne Tv chefkok (RTL4). Waarbij je weet dat je lekker & gezond gaat eten. Ik had er mega veel zin in! Alle drie de gangen waren kleurrijk en smaakvol. Waar de Hollandse garnaaltjes mooi in uitkwamen qua smaak en kleur. Vrolijk en geïnspireerd ging ik naar huis. Hollandse garnaaltjes met little gem en citroendressing is een simpel recept waarbij de smaken mooi samen komen. De little gem heb ik even gegrild, zodat het een lichte rooksmaak krijgt. Hemels! Hieronder vind je het recept.
Deze kleine smaakmakers zijn lekker, lokaal én verantwoord. Je kan met Hollandse garnalen eindeloos variëren, en voeg je door de intense smaak voeg je altijd (gecombineerd met citroen of limoen) een smaakexplosie toe! Het is echt een gouden combinatie. Wist je dat deze Hollandse garnaaltjes rechtstreeks uit onze eigen Noordzee komen? Ze zeggen ook wel ‘There’s nothing wrong with being small”. Daar ben ik (met mijn 1.60) het uiteraard helemaal mee eens haha! Want klein maar fijn en toch groots in smaak. De smaak kan je omschrijven als krachtig en ziltig maar toch ook romig met een lichtzoete smaak en malse/stevige structuur. Wist je dat ze maar maximaal 8 cm groot worden?
Schenk er een lekkere Chardonnay bij of een koud glas water met een schijfje citroen!
12 reacties
Leuk recept!!
Heerlijk! Ik ben er zo dol op!
Jammer dat de garnalen zo duur zijn, anders zou het hier wel vaker op tafel staan.
Wat een simpel gerechten maar zeker niet verkeerd, heerlijk
Ik houd enorm van Hollandse garnalen en at ze vroeger ook echt heel vaak. Tegenwoordig vind ik ze te prijzig helaas.
o wat ziet dit er lekker uit. ik ben dol op garnalen
gem bladen grillen en kurkuma bij de garnalen…vandaag twee nieuwe dingen geleerd!
Oh, garnalen… ik ben er gek op! Dit recept ga ik dan ook zeker even uitproberen, waarschijnlijk ziet het er dan niet zo mooi uit als op jouw foto’s!
Ik ben alleen al onder de indruk van hoe mooi het er uit ziet! Presentatie een 10 vind ik!
Oooh, zo heerlijk die garnaaltjes! Als Belg ga ik natuurlijk voor garnalen uit Oostende maar het komt op hetzelfde neer 🙂
Gelukkig dat er in de ingredientenlijst nog stond “•2 kroppen Little Gem sla” want ik wist helemaal niet wat Little Gem was
Dat ziet er lekker uit! Echt leuk!