spaghetti el nero

Deze fantastische Spaghetti al nero hebben we in Toscane op het vliegveld tijdens ons Parrano reisje gekocht. Wauw, zwarte spaghetti! Dit recept heeft alles wat een herfstige maaltijd nodig heeft.  Toch valt het op dat in Italië de pasta altijd nóg lekkerder is! Dat komt vast door de romantische eetbeleving in dit land. Spaghetti al nero met kip en citroensaus is verfrissend lekker! Deze spaghetti soort koop je bij delicatessenwinkels, supermarkten of online. Echt het zoeken waard!

Wie is er niet gek op krokante kip? Deze kip is gepaneerd met naturel chips, dat zorgt voor een extra krokante bite! Gecombineerd met het zachte van de spaghetti al nero en het romige en frisse van de citroensaus en het zoete van de venkel.

Spaghetti al nero met krokante kip en citroensaus

Ingrediënten: (4 personen)
700 gram kipfilet
300 gram spaghetti al nero
1 grote biologische citroen
1 pakje sojaroom
1/2 pakje gezouten roomboter (Lurpak is een aanrader)
1 grote witte ui
2 teentjes knoflook
100 ml witte wijn
30 gram geraspte belegen kaas (Parrano Robusto)
400 gram venkel
1 zakje rucola
3 eetlepels bloem
2 eieren
200 gram paneermeel 
100 gram naturelchips (verkruimeld)

Benodigdheden:
Handrasp
Sauspan
Frituurpan of air fryer

Bereidingswijze:
1. 
Snijd de ui in gelijke ringen en hak de knoflook fijn. Zet vervolgens de sauspan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook aan en voeg vervolgens de wijn, citroensap en zest toe. Laat het zachtjes inkoken.

Paneren van de kip
2. Als eerste maak je de kip schoon en snijd de in gelijke stukken. Voeg de bloem, eieren (los geklopt) en paneermeel met naturel chips, apart in een bakje. Voeg bij de eieren nog peper, zout en citroenrasp toe.
3. Haal de kip door de bloem, vervolgens door het eimengsel en als laatste het paneer mengsel. Bedek alles!
4. Als gevolg zet de frituurpan aan en gebruikt schoon frituurvet. Verdeel per keer een paar kip stukken in de frituur en laat goudbruin worden. Als ze allemaal gaar zijn bestrooi je ze met zout en bedek je de schaal met zilverfolie.

Citroensaus
5. Snijd de venkel in kleine stukken en voeg dit toe aan de citroensaus. 
6. Voeg nu de sojaroom en roomboter toe en laat inkoken tot het een romige saus is geworden. Blijf roeren en voeg nog wat geraspte kaas toe waardoor je een romige dikke saus krijgt!
7. Als laatste zet je water op het vuur en voeg een olijfolie toe, als het water kookt voeg je de spaghetti al nero toe en kook tot het al dente (beetgaar) is. 

Maak het bord mooi op en verdeel als laatste nog wat rucola over de maaltijd. 
Eet smakelijk! 

Gek op pasta? Probeer dan eens Griekse risotto!

Print Friendly, PDF & Email
on 22 januari 2018

Ziet er erreug lekker uit zeg!
Al moet ik toch even wennen aan die zwarte spaghetti 🙈
Smaakt die net hetzelfde als de “gewone”?

Xx

on 22 januari 2018

Hoi! Deze spaghetti is gemaakt met inktvis inkt dus het heeft een hele lichte vissmaak 🙂 Je kan voor dit recept ook normale pasta gebruiken!

on 22 januari 2018

Ziet er overheerlijk uit! Ik ga het zeker ook eens zelf proberen te maken!

on 22 januari 2018

De foto heeft me overhaalt om dit recept ook eens te proberen. Ziet er heerlijk uit.

on 22 januari 2018

Ziet er heerlijk uit! Denk dat ik wet wat ik morgen ga eten 🙂

on 24 januari 2018

Hi Bregtje,

Wat leuk! Laat je ons weten wat je er van vond?

on 22 januari 2018

citroensaus met venkel wat een ontzettend goed idee, klinkt heerlijk. pasta Nero staat al een tijdje op het lijstje om eens uit te proberen!

on 23 januari 2018

Dit ziet er weer heerlijk uit 🙂

on 4 maart 2018

leuk hoe je de gerechten altijd zo tof kan dresseren! mij lukt dit niet 🙂

on 4 maart 2018

De samenstelling klinkt overheerlijk, maar die zwarte spaghetti daar moet ik wel aan wennen. Gelukkig ben ik niet schuw om iets nieuws te proberen.

on 4 maart 2018

Ben heel benieuwd naar de smaakt van die zwarte pasta. Op de foto ziet het gerecht er alvast heerlijk uit

on 4 maart 2018

Ik ben dol op spaghetti. De samenstelling klinkt en ziet er in elk geval overheerlijk uit. Hoewel ik aan de zwarte pasta nog wel moet wennen, zou ik het best eens willen proberen.

on 4 maart 2018

Apart zeg, had die zwarte spaghetti nog niet eerder gezien. Jammer dat ik geen vis lust, maar is denk ik ook prima te maken met gewone spaghetti.

on 4 maart 2018

Die spaghetti al nero moet ik toch eens gaan proberen! Verder een lekker recept, al ben ik van plan koks room te gebruiken ipv soja. Ik hou dus echt niet van soja

on 4 maart 2018

Ik houd niet van zwarte spaghetti maar het ziet er wel altijd erg cool uit. Het gerecht lijkt me erg lekker maar dan met gewone pasta erbij.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.