Siciliaanse pasta met olijven, kappertjes & venkel
Siciliaanse pasta met olijven, kappertjes en venkel

Siciliaanse pasta met olijven, kappertjes & venkel

De Siciliaanse keuken staat bekend om haar eenvoud, rijke smaken en een verfrissende twist. Het is eigenlijk Italiaans, maar dan met een vleugje van o.a. de Arabische keuken. Het assortiment van Bertolli past goed bij deze keuken en kan ik je zeker aanraden. Ze werken met goede kwaliteits ingrediënten en waarborgen daarmee de lekkerste smaken van de producten. De pastasauzen van Bertolli worden bereid met zongerijpte Italiaanse tomaten. Voor de perfecte smaak, geur en kleur van de tomaten letten de boeren goed op de juiste eigenschappen van de tomaten en worden ze geplukt tijdens het oogstseizoen. Dit is in de zomer, wanneer de tomaten op hun allerlekkerst zijn.

Siciliaanse pasta

Dit pastarecept is geïnspireerd op een Siciliaans recept uit het The Lemon Kitchen Sicilië kookboek. Spaghetti is mijn favoriete pastasoort. Het ziet er niet alleen sierlijk uit, maar het eet ook echt lekker wanneer je de spaghettisliertjes met pastasaus om je vork wikkelt. In dit recept heb ik gekozen voor de Bertolli Siciliana pastasaus. Deze Siciliaanse pasta met olijven, kappertjes & venkel zet je binnen 20 minuten op tafel en is ook nog gezond! Zie hieronder het recept.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Siciliaanse pasta met olijven, kappertjes & venkel

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord Italiaanse pasta, olijven, pasta recepten, pastasaus, Siciliaanse recepten, spaghetti, venkel
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • kookpan met deksel
  • rasp
  • Sauspan
INGREDIËNTEN
  • 1 st Siciliana pastasaus Bertolli
  • 4-500 g spaghetti van een goed merk
  • 20 st Kalamata olijven
  • 1 st venkel
  • 2 el kappertjes
  • 1 st paprika
  • Parmezaanse kaas
  • st pepertje (geel, groen of rood)
  • zout & zwarte peper
  • extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Zet een pan op het vuur met gezouten water.
  • Doe een scheut olijfolie in een anti-aanbakpan en doe daar de in plakjes gesneden knoflook, de kappertjes, in blokjes gesneden paprika en venkel in. Bak een paar minuten totdat alles licht is verkleurd. Doe er een snuf grove zwarte peper bij.
  • Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water.
  • Schenk dan de Siciliana pastasaus van Bertolli bij de gebakken groenten en roer even. Zet het vuur lager en laat de saus een paar minuten pruttelen. Als de pasta beetgaar is doe je dit bij de saus.
  • Snijd de peper in dunne ringetjes, verdeel naar smaak samen met de Parmezaanse kaas en verse peterselie over deze Siciliaanse pasta.
    Buon appetito!

Pasta recepten

Op mijn website staat inmiddels al een grote verzameling van pasta recepten. Bertolli heeft naast pastasauzen ook veel meer Italiaanse producten in hun assortiment. De verpakkingen zien er niet alleen aantrekkelijk uit, maar ze zijn ook nog eens stuk voor stuk verrassend lekker! 

Siciliana pastasaus

Bertolli Siciliana pastasaus is gebaseerd op een traditioneel Italiaans recept en is op smaak gebracht met zongedroogde tomaten, witte wijn, ui en knoflook. De saus is oorspronkelijk ontstaan in de Sicilië regio waar ze meer tomaten produceren dan elke andere Italiaanse regio. Sicilië staat verder bekend om de zongedroogde tomaat. Deze pastasaus is gemaakt op basis van een heerlijke ‘soffritto’ gemaakt van extra vergine olijfolie en kruiden.

Wat is een soffritTo?

Soffritto is een mengsel van kleingesneden groenten waaronder wortel, ui, bleekselderij en tomaat die zachtjes gegaard worden in olie. Deze zacht gegaarde groenten zijn de basis van de saus en geven de saus een intense en volle smaak.

 

Ben je opzoek naar nog meer pasta recepten inspiratie met Bertolli?

Maak dan bijvoorbeeld eens  tagliatella al ragu met burrata. Gemaakt met de kant-en-klare Bertolli Tradizionale Pastasaus.

Siciliaanse pasta Pastasaus Siciliana Bertolli
Samenwerking met Bertolli Nederland

5 reacties

  1. Hoi Jadis, heerlijk gerecht!
    Op je site is bij de bereiding van dit recept een klein foutje geslopen. Er staat: voeg de in plakjes gesneden knoflook toe, maar bij de ingrediënten staat geen knoflook vermeld. Verder staat ook nergens dat je de olijven moet toevoegen, dus waarschijnlijk moeten het de in plakjes gesneden olijven zijn.
    Ik heb zowel knoflook als olijven toegevoegd. Ook prima!
    Groetjes, Arina

  2. Hallo Jadis. Het is een mooi logo. Maar voor mij, ik heb een oogafwijking, maakt dit het lezen van je recepten erg lastig. Zou het mogelijk zijn het op een endere plek te zetten?

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept