Tagliatelle al ragù met burrata

Tagliatelle al ragù met burrata

De Italiaanse keuken staat voor eenvoud en kwalitatieve ingrediënten. Met de producten van Bertolli zet je elke avond een feestmaal op tafel. Wellicht heb je onlangs hun prachtige reclame op TV voorbij zien komen met het herkenbare vrolijke Italiaanse deuntje. Een tijd geleden kreeg ik samen met een groep Foodies een sneakpeek van deze commercial. In een paar tellen zie je waar Bertolli al sinds 1865 voor staat. Eenvoudig, Italiaans en súper lekker! Tijdens de lancering gingen we samen met Italiaanse chef Fabio de keuken in. Na een uur verdeeld over een paar groepjes kokkerellen werd de prachtig gedekte lange tafel gevuld met allerlei lekkers. Na een proost kregen we een goodiebag mee naar huis en daar zat een héél speciaal cadeautje in. Een gepersonaliseerde Bertolli Tradizionale – sugo per pasta, inmiddels een eye-catcher in mijn keuken. 

Tagliatella al ragù

Een hartverwarmend pasta recept dat je in een handomdraai kan maken. Je kan met dit recept zeker variëren, maar de basis van een lekkere ragù is: passata, gehakt (of bijvoorbeeld stoofvlees als je meer tijd hebt), knoflook, wortel en bleekselderij. Dit recept staat binnen 15-20 minuten op tafel en ik weet zeker dat het gehele gezin hiervan zal smullen. Voor de liefhebber heb ik er wat burrata op gereserveerd, maar de liefhebber kan ook voor Parmigiano Reggiano (Parmezaan) kiezen. Heb je meer tijd maak dan je eigen pasta en vervang het gehakt voor boterzacht rundvlees.

5/5
pasta al ragu met burrata

Tagliatelle al ragù met burrata

Gang Avondmaal, Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord burrata, Italiaanse pasta, Italiaanse recepten, pasta recepten, ragu
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • 1 diepe antiaanbakpan met deksel
  • 1 pasta pan
  • 1 nijptang
INGREDIËNTEN
  • 5-600 ml Bertolli Tradizionale – sugo per pasta
  • 4-500 g tagliatelle of spaghetti
  • 500 g rund of kalfsgehakt
  • 1 st stengel bleekselderij
  • 1 st wortel
  • 1 st knoflookteen
  • 1-2 t burrata bollen
  • 50 ml rode wijn optioneel (alcohol verdampt)
  • 1 st laurierblaadje
  • zwarte peper
  • 200 g cherrytomaatjes
BEREIDING
  • Zet een hoge pan met water op middelhoog vuur, breng aan de kook en doe er een theelepel zout bij.
  • Hak een knoflook teen fijn en bak in een antiaanbakpan met een scheut olijfolie. Rul het gehakt samen met de wortel totdat het vlees gaat verkleuren en doe er dan ook de dungesneden bleekselderij en gehalveerde cherrytomaatjes en een laurierblaadje bij.
  • Als het water kookt doe je de pasta erbij.
  • Schenk nu ook de sugo per pasta erbij, roer even en laat op middelhoogvuur pruttelen, zodat alle smaken kunnen intrekken.
  • Proef de saus en breng op smaak met zout, peper.
  • Pak met een nijptang de tagliatelle uit het water en doe bij de saus. Roer even door en serveer in pasta borden.
  • Verdeel de burrata over 4 borden, druppel er nog wat van je lekkerste olijfolie overheen en verdeel er wat verse basilicumblaadjes overheen.

Bertolli

In 1865 begon een geweldige reis met een passie voor goed eten en simpele ingrediënten. In Nederland hebben ze menig hart veroverd en hier staat de Italiaanse keuken stipt bovenaan als de meest geliefde keuken. Leuk om te weten is dat  Bertolli ontstaan is in Lucca, Toscane. Francesco Bertolli en zijn vrouw Caterina openden een delicatesse winkeltje. Hier verkochten ze pure streekproducten van olijfolie, wijn, olijven en kaas in vatten, kratten en zelfs zakken. Mocht je niewsgierig zijn hoe dit bedrijf is uitgegroeid tot een wereldwijd succes? Bekijken dan even Bertolli’s Website.

WIN  – Gepersonaliseerde Bertolli fles

Word jij ook helemaal gelukkig van ‘La Dolce Vita’ en de Italiaanse keuken en kunnen we jou niet blijer maken dan met een prachtige Bertolli fles met jouw naam er op?

Laat in een reactie hieronder weten dat je mee wilt doen. 

 

Extra kans maken? Bekijk de post op Instagram en tag daar jouw Italië lover buddy’s en laat weten wat jouw favoriete recept is met de producten van Bertolli. We waarderen het enorm als je ons op Instagram (@bertollinl) gaat volgen.

Bertolli sugo passata
Samenwerking Bertolli

9 reacties

  1. Super makkelijk te maken recept en echt onwijs lekker!! Een aanrader met eters en weinig tijd en staat echt geweldig op tafel!
    Ik win echt nooit wat maar won met mijn foto’s en de actie ook nog een geweldige pot pastasaus van Bertolli met mijn naam erop❤️❤️❤️

  2. Dit lijkt ons echt heerlijk en we hebben het mooie Italie jammer genoeg al 2 jaar moeten missen, dus dan moeten we het maar hierheen halen en echt heel erg leuk met zo’n fles waar je naam op staat

  3. 5 sterren
    Dit lijkt me een geweldig recept! Ik ben dol op de Italiaanse keuken. Het is lekker, makkelijk en eigenlijk iedereen lust het wel, waardoor het ideaal is als je gasten ontvangt. Ik ga je recept zeker eens proberen en doe graag mee met de winactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte