Salade met mozzarella, perzik, Parmaham en citroenolijfolie

Salade met mozzarella, perzik, Parmaham en citroenolijfolie

HEMELSE ITALIAANSE OLIJFOLIE

De warme dagen komen er weer aan en ik heb zin in een salade met mozzarella, perzik, Parmaham en citroenolijfolie. Zoals jullie misschien wel weten ben ik gek van Italië en alles wat met dit romantische land te maken heeft. Ik kwam laatst in contact met San Mauro een Italiaans merk, wat staat voor kwaliteit en smaak. Deze kernwaarden spreken mij natuurlijk enorm aan. Zie hieronder wat meer informatie over het merk en het recept met de Olio San Mauro met Sorrento citroenen!


San Mauro | Olio extravergine di oliva | Limone di Sorrento

In het gebied langs de Amalfitaanse kust groeien de Sorrento citroenen. Ze zijn bekend vanwege hun dikke bobbelige aromatische schil (zest). Ze worden lokaal vooral gebruikt om er Limoncello van te maken. San Mauro gebruikt deze citroenen om er novolio al Limone di Sorrento van te maken (deze hemelse olijfolie). Het gele van de citroen wordt met de hand geschild en is in de olie gelegd. Als de essentiële citroenolie door de olijfolie is opgenomen wordt de olie gefilterd. Het resultaat is een frisse zachte citroenolijfolie met een heerlijke citroensmaak en geur. Je kan alle kanten op met deze olijfolie!


San Mauro producten

Buiten het feit dat dit een prachtig product is verkopen ze ook nog andere producten. Waaronder Aceto Balsamico Di Mosto Cotto, een stroperige balsamico. Nocciola Romana Spalmabile dolce (een hazelnootpasta). Deze hazelnoten en olijven groeien boven het gebied van Rome. San Mauro is het het bedrijf van de Nederlandse Alie Doorten. Ze heeft een grote passie voor Italiaanse culinaire tradities. Ze verblijft steeds vaker in Italië, waardoor ze Ad sinds juni verantwoordelijk heeft gemaakt voor de Benelux.


WINACTIE (Winnaars zijn bekend) – Devina, Laurie & Bodiëlle Bedankt voor jullie creatieve ideeën!
Kan je niet wachten!? Bekijk dan de verkooppunten hier en bestel!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Salade met mozzarella, perzik, Parmaham en citroenolijfolie

Salade met mozzarella, perzik, Parmaham en citroenolijfolie

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord citroenolijfolie, gegrilde perzik, Italiaanse recepten, mozzarella, parmaham, salade recepten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Zesteur en/of handrasp
 • Grillpan/plaat
INGREDIËNTEN
 • +/- 3 eetlepels Novolio al Limone de Sorrento citroenolijfolie
 • 2 Perziken of nectarines
 • 1 Biologische citroen verkrijgbaar bij de EkoPlaza of groenteboer
 • 1/2 komkommer
 • 1 buffel mozzarella
 • 4 plakken Parmaham
 • snuf zout & peper
BEREIDING
 • Voeg als eerste wat Novolio al Limone de Sorento (olie) toe in de grillpan en laat even warm worden. Snijd vervolgens de perzik in plakken (zoals op de foto te zien is). Leg nu de perziken met de binnenkant in de pan.
 • Houd vervolgens de perziken in de gaten, dat ze niet te snel grillstrepen krijgen. Het is lekker als de perzik wat zachter wordt.
 • Snijd nu de komkommer in lange dunne repen en snijd vervolgens er kleine blokjes van (1/2 cm bij 1/2 cm).
 • Leg nu de salade op een mooie schaal en verdeel hier de Parmaham, komkommer, gegrilde perzik overheen en pluk wat van de buffel mozzarella. Verdeel daarna over de salade.
 • Meng vervolgens de Olio San Mauro Saluti Da Sorrento met wat citroenrasp en besprenkel over de salade. Breng als laatste de salade op smaak met wat zout en peper.
  Serveertip: lekker met wat brood uit de oven.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
San Mauro olijfolie met sorrento citroenen
San Mauro olijfolie met sorrento citroenen

45 reacties

 1. Ik weet niet of ik de combi perzikken en mozerella nu wel zo’n goeie vinde.
  Klinkt een beetje Jamie Oliver-achtig : als je alles wat lekker is bij elkaar legt, wordt het lekker…

  1. Haha Felice, mijn vriend en ik hebben onze vingers erbij afgelikt! Het was namelijk heerlijk 🙂 het zoete van de perzik met het romige van de mozzarella en het zoute van de Parmaham. Aanrader!

 2. Ik zou zelf vanille ijs maken, een scheut van deze heerlijke olie eroverheen gieten, het afmaken met een snufje himalayazout, en als garnering een citroentje (natuurlijk) toevoegen!

 3. Ik zou met Wouter Metz, Natalie Farmer, La Joe Morales een hemelse watermeloen/feta salade maken!

 4. Ik zou met Wouter Metz en La Joe Morales een hemelse watermeloen/feta salade maken met de olijfolie!

 5. Lijkt me super om zo’n fles te winnen. Ik zou dit mengen met een goede olijfolie voor een dressing door de salade.

 6. Ik ben geen keukenprinses maar vind het wel leuk om recepten uit te proberen.
  Zelf verzinnen is niet mijn sterkste kant.
  Dus als jij nou recepten blijft plaatsen met deze citroën-olijfolie dan zal ik ze blijven uitpry.

 7. Oeh, ik maak vaak gerechten met olijfolie én citroen, dus dit is wel een hele handige combi. Ik zou er denk ik tabouleh mee maken of een andere salade. Oh, of een oosters gerecht met bonen, waarvan ik de naam niet weet haha

 8. Lekker met perzik! Ik ben gek op perzik in dit soort gerechten, weer eentje die ik moet gaan proberen hihi

 9. Ziet er heerlijk uit, Ik eet koolhydraatarm dus die perzik is voor mij een no-go. Net wat het lekker maakt denk ik. Dus ik laat hem even voorbij gaan!

 10. Ziet er heerlijk uit! Ik zou het gebruiken bij dit gerechte: zoete puntpaprika,mozzarella en kerstomaatjes en pijnboompitten.

 11. De citroenolie lijkt.mij ook heerlijk over een salade met peer, walnoten, gorgonzola en bleekselderij…beetje peper en zout en smullen maar

 12. Lijkt mij erg fijn om deze te winnen en daar een heerlijke olijfolie soep van te maken, waarin je paprika, ui en garnalen laat koken. Het is iet wat ongezond, maar o zo lekker! Met stokbrood en een heerlijke zelfgemaakte kruidenboter of aioli erbij en je pikt je vingers erbij af!

 13. Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht dat je verschillende soorten citroenen hebt. Maar logisch natuurlijk, net als druiven! Lekker recept, alleen eet ik geen vlees en die ham maakt het natuurlijk juist zo lekker haha.

 14. Dit ziet er echt heerlijk uit, ik krijg volgende week visite die blijft mee eten, dus misschien is dit wel wat.

 15. ik zou niet direct weten wat ik er mee zou maken. misschien wel gewoon jouw recept. het lijkt me leuk te proberen

 16. Yihaaa! Eindelijk een écht goeie citroenolie verkrijgbaar in NL! Ik voeg ook altijd citroen aan al mijn gerechtjes citroen toe. Heel graag zou ik deze yummy citroenolie met citroentjes uit Sorrento toevoegen aan mijn gerechtjes maar in het bijzonder aan het volgende: Marokkaanse couscous met gegrilde aubergine en tomaat, geroosterde kikkererwrten met ras el hanout, pruimen, hazelnoten voor een bijzondere smaak en net dat beetje extra!

 17. Yihaaa! Eindelijk een écht goeie citroenolie verkrijgbaar in NL! Ik voeg ook altijd citroen aan al mijn gerechtjes citroen toe. Heel graag zou ik deze yummy citroenolie met citroentjes uit Sorrento toevoegen aan mijn gerechtjes maar in het bijzonder aan het volgende: Marokkaanse couscous met gegrilde aubergine en tomaat, geroosterde kikkererwerten met ras el hanout, pruimen, hazelnoten voor een bijzondere smaak en net dat beetje extra!

 18. Yihaaa! Eindelijk een écht goede citroen olijfolie in NL te koop! Ik voeg ook aan vrijwel al mijn gerechten citroen toe. Héél graag zou ik deze citroenolie voor al mijn gerechtjes willen gebruiken; o.a. bij Marokkaanse couscous met gegrilde tomaat en aubergine, pruimen, geroosterde kikkererwten en amandelen is de citroenolie een heerlijke en speciale toevoeging voor net dat beetje extra!

 19. Dat ziet er goed uit! Ik ben zelf niet zo van olijfolie, maar ik heb wel het idee dat het nog steeds populairder wordt.

 20. Wat een prachtig geheel dit! Ik ben dol op perzik, dus dit gerecht zou ik zeker wel smaken! 🙂 De winactie gun ik aan iemand die een betere keukenprins/es is dan ik! 😉

 21. Ziet er heerlijk uit allemaal, ik denk dat dit de perfecte olie voor salades is door de citroen heb je wsl geen of amper azijn nodig voor de dressing.

 22. Grappig dat er zoveel verschillende soorten citroenen zijn, ik denk altijd een citroen is een citroen, maar dat is duidelijk niet zo. Lekker hoor, zo met de mozzarella en perzik.

 23. Nicole: Bij de normale citroenen brengen ze een was laagje aan op de schil , om bederf zo lang mogenlijk uit te stellen, wat het gebruik van de schil in eten niet zo geschikt maakt, Bij biologische wordt dit niet gedaan. Daarom als je de schil wilt gebruiken voor bv zeste dan moet je de biologische gebruiken .
  En wauw wat ziet deze salade er lekker uit zeg, maar waar kan ik deze olijfolie krijgen? de facebook pagina van San Mauro is nog niet echt klaar lijkt het.

  1. Hoi Devina,
   Ik heb je een mail gestuurd!Bedankt voor het meedoen!
   Je gerecht sprong er echt uit! Bedankt en de citroenolijfolie fles wordt binnenkort opgestuurd <3!

 24. Mag ik vragen waarom de citroen biologisch moet zijn? Maakt dat nog veel uit voor de smaak?

 25. Sorrento op mijn bord, fantastisch! Om heimwee van te krijgen, super mooi ( en vooral lekker) was het daar!
  Ik weet er wel raad mee, en zou die olie super graag willen testen.

 26. Oe la laa salade ziet er heerlijk uit en hetzelfde geldt voor een fijne olijfolie. Dat scheelt al de helft!!

 27. Een heerlijke salsa kan deze olijfolie wel gebruiken, samen met gegrilde aubergine met look

Reacties zijn gesloten.