Romanesco met himalayazout & citroen

Romanesco met himalayazout & citroen

Een bijzondere intens groene groente, die je zo nu en dan bij de groente boer ziet liggen. Net een kunstwerk als je er naar kijkt. Inspirerend mooi! Ik vind het altijd leuk om met groentes aan de slag te gaan en kijken hoe ik ze lekker kan bereiden. Deze knappe groente is eigenlijk heel simpel te bereiden, ik heb ze geblancheerd met een beetje water en citroen en vervolgens hier wat himalaya zout overheen gedaan en citroenzest! Yum!!
Hoe simpel kan het zijn he!?
Zie hieronder het romanesco met himalayazout & citroen bijgerecht recept!


Romanesco, wat is dat?

Romanesco, ook wel groene torentjes bloemkool genoemd lijkt een mix tussen bloemkool en broccoli! Zelfs qua smaak vind ik het een mengeling. Het heeft een intens geel-groene kleur. Romanesco heeft zijn naam te danken aan de eerste beschrijving in Italië van de zestiende eeuw als ‘broccolo romanesco’ wat letterlijk betekend: broccoli van Rome.

Serveertip: lekker als groente bijgerecht, voor je salade of bij gebakken vis/vlees!


Gek op groente bijgerechten? Bekijk dan eens 6x gezonde & vegetarische groente gerechten.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Romanesco met himalayazout & citroen

Romanesco met himalayazout & citroen

Gang salades & bijgerecht
Trefwoord bijgerecht, gezonde gerechten, groente gerechten, makkelijke recepten, recepten met romensco
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • kookpannetje
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 1 romanesco
  • 1 biologische citroen
  • 1 theelepel himalyazout
  • 1 theelepel extra vergine olijfolie de lekkerste die je hebt
BEREIDING
  • Als eerste verwijder je de groene bladeren en de onderkant van de romanesco. Vervolgens pak je de steel en snijd je als het ware de romanesco roosjes er van af. Op deze manier heb je bijna overal gelijke groottes.
  • Zet een steelpannetje met op smaak gebracht water (zout) en 1 eetlepel citroensap op. Als het water aan het koken is kan je de romanesco toevoegen en voor een paar minuten blancheren (kort koken). Zo worden ze beetgaar en blijft de kleur mooi intens groen en blijven ook de vitamines bewaard.
  • Giet ze af en laat ze even kort uitdampen, verdeel er wat himalayazout en citroenrasp overheen.

Recepten met citroen

Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?

Kijk dan eens op deze pagina’s:

 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Heerlijk groente bijgerecht met veel smaak en uitstraling! Romenesco is een gezonde groente en makkelijk te bereiden met himalayazout & citroen 'The Lemon Kitchen

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte