Er zijn allerlei manieren om dit watertandend lekkere stukje vlees te bereiden. Mijn voorkeur gaat ernaar uit om ribeye steak te grillen op de BBQ. Lekker krokant korstje van buiten, mals en sappig van binnen. Klinkt fantastisch toch?Â
Bollensteak is een online slagerij met een groot assortiment aan hoog kwalitatief vlees. Ik vind het ideaal om mijn vlees online te kunnen bestellen. Naast dat dit zo gepiept is, geven ze je ook nog uitleg over het vlees, waar het vandaan komt én hoe je het ’t beste kan bereiden.Â
Wil je naast het bereiden van ribeye op de BBQ nog meer tips? Hier vertel ik je meer over onder het ribeye steak recept. Wil je hier een lekkere bearnaisesaus, friet met schil & knapperige boontjes bij?Â
Tip: meet de kerntemperatuur van je ribeye. Hiervoor gebruik ik de Thermapen en/of digitale oven thermometer. De ideale kerntemperatuur is 55 graden (medium rare), dan weet je zeker dat het één groot succes wordt.
Rare | 50 °C |
Medium rare | 55 °C |
Medium | 61 °C |
Well done | 68 °C |
Een ribeye kan je op verschillende manieren bereiden. Of je het vlees nu simpel in de pan bakt of in de tuin op de BBQ (zie recept hierboven). Er hangt veel af van je eigen smaak én voorkeur. Er zijn wel een aantal basis regels die handig zijn om te weten als je een ribeye gaat bereiden.
Wil je een lekkere ribeye steak bakken in de pan? Dan zou je wat ons betreft altijd moeten werken met roomboter, eventueel in combinatie met verse kruiden, biologische citroenrasp voor extra smaak. Zorg voordat je de Ribeye gaat bakken ervoor dat de pan op temperatuur is gekomen. Als je het vlees rare (tot medium rare gaat bakken dan wil je het vlees in korte tijd dichtschroeien. De eerste minuut bak je de ribeye op hoog vuur kastanjebruin, vervolgens zet je het vuur lager en gaar je de ribeye nog 3 a 5 minuten verder afhankelijk van de gewenste garing (zie tip hierboven over de kerntemperatuur meten). \
Â
De naam zegt het al ‘rib’ ‘eye’. Het vlees is vanaf de ribben van een koe afgesneden en de bijzondere vetmarmering herken je aan een ‘oog’ van vet. Vet = smaak en daarom is ribeye een zeer geliefde steak!Â
Â
Eén reactie
wat een prachtig stuk vlees