Hollandse glorie op je bord! Ribeye steak met bearnaise, friet en boontjes. Een gerecht waar je het hele gezin blij mee maakt. Het malse en bijna karamelsmaak van het vlees met het krokante van de frietjes, knapperige van de boontjes en het fris-zure én romige van de bearnaise. Ge-wel-dig! Ook kan je hierbij je BBQ skills laten zien! Het is overigens geen must om deze ribeye steak op je kamado te bereiden. In een (grill)pan is het bereiden van deze ribeye steak ook prima te doen! Natuurijk krijg je vooral op de barbecue dat onweerstaanbare krokante korstje.
Deze ribeye steak kan je bij de online slagerij Bollensteak bestellen. Op deze manier kan je niet alleen een lekker stuk vlees bestellen, maar krijg je ook een inkijk waar het vlees vandaan komt én tips hoe je het ’t beste kan bereiden. Heb je niet zo veel zin/tijd om de bearnaise zelf te maken? Ondanks dat ik pro zelf maken en geen fan ben van potjes en zakjes. Kan je tegenwoordig prima kant-en-klare kopen!
Kerntemperatuur
Voor een zo sappig en smaakvol mogelijk stukje vlees raad ik je altijd aan om het vlees te meten met een Thermapen of digitale oven thermometer. Lees hier verder hoe je een perfecte ribeye op de BBQ maakt.
De kans dat je ribeye steak al eens keer gegeten. Het is een geliefd stukje vlees dat vaak als ‘steak’ op de menukaart staat. De naam zegt het eigenlijk al. Ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund, door zijn hoge marmering graad is ribeye mals van structuur en hoog van smaak. ‘Eye’ is gerelateerd aan het rondvormige vet dat in het vlees goed zichtbaar is en voor lekker veel smaak zorgt.
Je hebt verschillende ribeye soorten. Waaronder een ribeye dubbel doel. Dit wil zeggen dat deze koe zowel voor melkproductie als voor vlees productie ingezet wordt. Je leest er meer over op de website van online slager Bollensteak.
Op de website heb ik inmiddels al een hoop lekkere vlees recepten staan. Ben je opzoek naar nog meer ribeye recepten zoals deze ribeye steak met bearnaise? Maak dan bijvoorbeeld eens:
2 reacties
gemaakt en zeker goed te doen.
Dit is toch echt mijn favoriete maaltijd, bedankt voor het recept.