+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

GEZOND 2019!
Het is begin januari en iedereen heeft zo zijn of haar goede voornemens. Het maakt mij altijd nieuwsgierig, maar stiekem hoor je toch wel het meest dat mensen gezonder willen gaan eten. Ook niet gek na de feestdagen, waarin je zo gemiddeld 5-6000 calorieën op een dag eet. Nu had ik bedacht om de komende weken allerlei groente recepten te delen. Vandaag begin ik met pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing. Waarbij ik de kappertjes even gefrituurd heb en een frisse dressing van karnemelk, verse kruiden en uiteraard citroen. Het idee van de karnemelk dressing heb ik van Michelin Restaurant Sense in Den Bosch, waar ik vorige week samen met mijn vriend verrassend lekker gegeten heb! Zie hieronder het pompoen recept!

Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing

Bereidingstijd: 45 minuten

2/3 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 1 biologische citroen (sap & zest)
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 200 ml karnemelk
  • 1 eetlepel kwark of Griekse yoghurt
  • verse kruiden zoals salie, kervel en dille (je kan ook 1 soort gebruiken)

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakpapier of ovenschaal
  • Handrasp
  • Olie/insmeer kwastje

Bereidingswijze pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing

  1.  Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd als eerste de pompoen in partjes zoals op de foto. Verwijder de pompoenpitten en smeer de pompoen in met olijfolie en peper/zout naar smaak. Rasp de zest van een halve citroen en verdeel over de pompoen stukken. Zorg ervoor dat de pompoenstukken allemaal bedekt zijn met het olie mengsel. 
  2. Als de oven voorverwarmt is leg je de stukken op een plaat bedekt met bakpapier of in een ovenschaal. Zet voor minimaal 40 minuten in de oven en kijk na 15 minuten of ze niet te hoog staan, anders kunnen ze verbranden. Verdeel nu (na 15 min) de kappertjes over de pompoen en zet weer terug in de oven. 
  3. Maak nu de dressing, door de karnemelk te mengen met 1 eetlepel citroensap, kwark of Griekse yoghurt, een snuf zout en lekker veel peper.  
  4. Haal de pompoen eruit, als je er met een vork gemakkelijk in kan prikken en ze lekker gekarameliseerd zijn (verkleurd, zoals op de foto).
  5. Leg de pompoenstukken op een mooie schaal en verdeel hier druppelsgewijs de karnemelk dressing en de verse kruiden overheen. Verdeel als laatste de overige citroenzest over de pompoen salade. 

Serveertip: 
Lekker als bijgerecht, met wat stokbrood of bijvoorbeeld bij een gebakken visje! 

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pompoen met citroen, kappertjes en karnemelk dressing
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This