verse kruiden zoals salie, kervel en dille (je kan ook 1 soort gebruiken)
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd als eerste de pompoen in partjes zoals op de foto. Verwijder de pompoenpitten en smeer de pompoen in met olijfolie en peper/zout naar smaak. Rasp de zest van een halve citroen en verdeel over de pompoen stukken. Zorg ervoor dat de pompoenstukken allemaal bedekt zijn met het olie mengsel.
Als de oven voorverwarmt is leg je de stukken op een plaat bedekt met bakpapier of in een ovenschaal. Zet voor minimaal 40 minuten in de oven en kijk na 15 minuten of ze niet te hoog staan, anders kunnen ze verbranden. Verdeel nu (na 15 min) de kappertjes over de pompoen en zet weer terug in de oven.
Maak nu de dressing, door de karnemelk te mengen met 1 eetlepel citroensap, kwark of Griekse yoghurt, een snuf zout en lekker veel peper.
Haal de pompoen eruit, als je er met een vork gemakkelijk in kan prikken en ze lekker gekarameliseerd zijn (verkleurd, zoals op de foto).
Leg de pompoenstukken op een mooie schaal en verdeel hier druppelsgewijs de karnemelk dressing en de verse kruiden overheen. Verdeel als laatste de overige citroenzest over de pompoen salade.
Keywords: koken met pompoen, pompoen recepten, makkelijke recepten, vegetarisch, koken met citroen
Notities
Serveertip:
Pompoen met citroen is lekker als bijgerecht, maaltijdsalade, met wat stokbrood of bijvoorbeeld bij een gebakken visje!