Pizza met burrata, venkel, citroen en pistachenootjes BBQ

Pizza met burrata, venkel, citroen en pistachenootjes BBQ

Als barbecue lover en sinds kort BBQSTREET chef bij 24-Kitchen kon ik mijn geluk niet op. Deze barbecue pizza met burrata is geïnspireerd op de verrassende Siciliaanse keuken. Inmiddels ben ik al 10 keer naar Sicilië afgereisd en elke keer geniet ik daar weer van de lekkerste pizza’s. Vandaar dat je er ook een paar terugvind in mijn nieuwe kookboek. In Sicilië zijn ze gek op ‘burrata’ of eigenlijk stracciatella (het binnenste van de burrata) op een pizza. Je maakt mij enorm blij met een superkrokante pizza en dat maak ik het liefste met het heerlijke flammkuchen deeg van Tante Fanny. Top kwaliteit! Je kan trouwens ook kiezen voor hun pizza en spelt pizzadeeg. Het deeg is gemaakt met extra vergine olijfolie. Geschikt voor vegetariërs & veganisten.

BBQ Pizza met burrata

Ga je voor pizzadeeg met of zonder saus, op basis van tarwe, volkoren of spelt? De keuze is aan jou! Mijn voorkeur gaat meestal uit naar een ‘bianca’ pizza. De combinatie van het superkrokante deeg van Tante Fanny met het romige van de burrata, het hartige bijna karamelsmaak van venkel, frisse van de citroen en het noot smaak van de pischtenootjes. Heer-lijk! Als ik pizza’s bak dan maak ik ze vrijwel altijd op mijn barbecue met een pizzasteen in de tuin. Zeker in de lente en zomer is dit een feestje! Zie hieronder het heerlijke Siciliaanse pizza met burrata! 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
Citruspers
Siciliaanse BBQ pizza met burrata, venkel, citroen en pistachenootjes
Pizza met burrata, venkel, citroen en pistachenootjes

Siciliaanse pizza met burrata, venkel, citroen en pistachenootjes BBQ

Gang Big Green Egg / Barbecue, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Barbecue, BBQ, Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord BBQ recepten, biologische citroen, burrata, grillen of bbq, pizza, pizza recept, venkel
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • 1 pizzaplaat
  • 1 BBQ Kamado
  • Pizzaschep
  • kwastje of lepel
  • Handrasp
  • mandoline of een goed koksmes
INGREDIËNTEN
  • 1 st Flammkuchen deeg van Tante Fanny
  • 1 st biologische venkel
  • 1 st burrata
  • 10 st pistachenootjes
  • st biologische citroen
  • verse munt
  • semola
  • 3 el crème fraîche
BEREIDING
  • Verwarm de barbecue voor op ongeveer 250 graden. Zorg ervoor dat je de pizza steen er snel op legt zodat de steen echt warm genoeg is. Je wilt de pizza namelijk snel krokant hebben en de ingrediënten die er op liggen niet laten uitdrogen.
  • Snijd de bovenkant van de venkel af, de kruiden wat lijkt op dille. Zet dit apart. Snijd de rest van de venkel in dunne plakken met bijvoorbeeld een mandoline. Gebruik ook de mandoline om een paar dunne citroenplakjes te snijden. Zet dit apart. Druppel wat olijfolie over de venkel en bak even op een gietijzerenplaat op de BBQ, in een gietijzeren pan op de BBQ of in een antiaanbakpan in de keuken.
  • Pak de pizzaschep en strooi hier wat semola overheen. Leg daarop het Tante Fann deeg en smeer met een kwastje in met crème fraîche. Leg daarop de gegrilde venkel en leg op de pizzasteen in de barbecue. Doe de klep dicht.
  • Vijzel ondertussen de pistachenootjes fijn.
  • Na ongeveer 3-5 minuten (als de pizza steen warm genoeg is) kan je de pizza van de barbecue afhalen en hebben de pizza randen een mooie bruine kleur gekregen. Beleg met de burrata, plakjes citroen naar smaak en verdeel de pistachenootjes erover. Voor de liefhebber is het nog lekker om er wat verse munt en de bovenkant van de venkel (dat op dille lijkt) overheen te strooien.
  • Smakelijk!

Tante fanny degen

Ben je op zoek naar kant-en-klaar pizzadeeg van hoogwaardige kwaliteit, zodat je zelf een heerlijke pizza kunt maken? Kies dan eens voor het deeg van Tante Fanny. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat de basis van een goede pizza ‘m in de bodem zit. En dat ben ik natuurlijk helemaal met ze eens. Ik maak geregeld mijn eigen deeg, maar als ik daar geen zin of tijd voor heb dan kies ik voor hun flammkuchen of pizzadeeg. Niet alleen lekker, maar ook makkelijk! Je rolt het kant-en-klaar pizzadeeg uit op je pizzaschep of bakplaat, smeert de pizzabodem in met saus en belegt de pizza met jouw favoriete ingrediënten.

De lekkerste pizza’s maak je thuis!

Het kant-en-klaar pizzadeeg op rol is verkrijgbaar in drie varianten en het. Samen met flammkuchendeeg te vinden in verschillende supermarkten zoals Jumbo en Crisp. Het is ideaal om in huis te hebben wanneer je graag zelf pizza wilt maken.

Heb je dit recept gemaakt? Laat het dan weten in een reactie hieronder of via mijn Instagram. Op zoek naar nog meer inspiratie met het Tante Fanny flammkuchendeeg? Maak dan bijvoorbeeld eens flammkuchen met zalm, courgette, pesto en citroen van de BBQ. Opzoek naar nog meer lekkere barbecue pizza inspiratie bekijk dan eens de recepten van Lekker eten met Linda, daar heb ik deze foto’s en hemelse pizza met burrata gemaakt.

Siciliaanse BBQ pizza met burrata, venkel, citroen en pistachenootjes
Samenwerking met Tante Fanny Degen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek