Soms heb ik van die dagen en dan heb ik zo’n zin in pasta, meestal maak ik spaghetti. Dat blijf ik toch de lekkerste soort vinden. Ik kreeg vorige week een bericht van een volger of ik een recept heb met pasta, basilicum en citroen. Een perfecte combinatie! Ik vind het leuk als er mensen zijn die iets aan mij vragen om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Deze keer heb ik een pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen gemaakt. Voor mij een super maaltijd omdat het zoet is van de tomaatjes, fris is door de citroen en pittig door de lekkere rode peper. Spaghetti vind ik qua structuur sowieso genieten.

Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is écht een favoriet. Waarom? Omdat het dé keuken is die elk product in haar waarde laat, het is puur en heel smaakvol. Welke ingrediënten worden er vooral gebruikt? Mede door de smaakmakers knoflook, olijfoli, verse kruiden en citroen leg je een bepaalde basis voor een lekker gerecht. Als ik kook begin ik vaak bij de basis met deze producten en daarmee breng je direct het recept naar een hoger niveau. De Italiaanse keuken is ook zo lekker omdat het bekend staat om de liefde die je erin stopt! Als je kiest voor de relatief goedkopere boodschappen, dan kan je ook niet verwachten dat een maaltijd heel lekker wordt. Ik kies daarom bewust voor bepaalde ingrediënten, de pasta bijvoorbeeld van een Italiaans merk, de beste olijfolie en áltijd biologische citroenen.

Pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen

Bereidingstijd (2 personen)

– 25 minuten

Ingrediënten

  •  1/2 pak spaghetti (van een Italiaans merk)
  • 3/400 gram cherrytomaten (Honingtomaten of Rivolo zijn het lekkerst)
  • 1 rode peper (middelgroot)
  •  1 biologische citroen
  • verse basilicum
  • 2 knoflook tenen
  • extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
  • voor de pittige liefhebber wat chiliflakesBenodigdheden
  • handrasp
  • kookpan
  • bakpan

Bereidingswijze

1. Kook het water en voeg een druppeltje olijfolie toe, voeg vervolgens de spaghetti bij het water en kook tot het al dente is (beetgaar).
2. Snijd de knoflook en de rode peper in fijne plakjes en laat de cherrytomaatjes heel.
3. Zet de bakpan op het middelhoge vuur en voeg wat olijfolie toe en bak de knoflook en de rode peper, voeg na een paar minuten de cherrytomaatjes toe en bak mee met wat citroenrasp. Voeg eventueel wat fijn gehakte basilicum toe.
4. Als de pasta gaar is, dan giet je hem af en voeg je de pasta in de pan met de overige ingrediënten. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie en voeg (naar smaak) wat verse basilicum, chiliflakes en citroenrasp toe.

Tip: Zorg ervoor dat je goed roert, zodat alle smaken mooi samen komen.

Ben je gek op Italiaanse pasta? Maak dan eens Spaghetti al nero met kip en citroensaus!

Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook!
En klik hier voor Instagram!

Print Friendly, PDF & Email
on 1 juni 2018

Klinkt overheerlijk en niet lastig om te doen. Eigenlijk zou ik zulke recepten niet op dit tijdstip moeten lezen, want ik krijg er zo’n trek van…

Felice https://www.vrouwenpower.nl/

on 1 juni 2018

Hahaha! Nou dan heb je wel weer inspiratie om binnenkort te maken 🙂

on 1 juni 2018

Klinkt weer goed, al zal ik hem niet te pittig maken, met de kinderen hier, haha die houden daar helemaal niet van.

on 1 juni 2018

Ik zou zelf het pittige eruit laten. Kn zelf niet tegen maar recept klinkt wel erg lekker.

on 1 juni 2018

Nu weet ik ook wat ik kan maken met mijn net gekochte basilicum 😉 En voor ons mag het best pittig zijn, dus bedankt voor dit recept.

on 1 juni 2018

Ziet er heerlijk uit! Voor mij met iets minder peper, maar mijn man zou er blij van worden!

on 1 juni 2018

Dat ziet er heel smakelijk uit. Wij zijn ook dol op Italiaans en eten graag verschillende soorten pasta’s.

on 1 juni 2018

Ik ben dol op Italiaans eten! En dit lijkt mij echt heerlijk! Misschien alleen wat minder pepertjes voor mijn haha.

on 1 juni 2018

Ik ben echt dol op Italiaans eten! Ik ga direct recept even overnemen, binnenkort maar eens uitproberen

on 1 juni 2018

leuk! laat me weten wanneer je het hebt gemaakt :-)!

on 1 juni 2018

Ik houd erg van pittig, dus deze pasta lijkt me heel erg lekker!

on 1 juni 2018

Ik ben gek op pasta, heerlijk! En liefst zo simpel mogelijk, Italian style. Jouw recept ziet er heerlijk uit, ik zou alleen het pittige eruit laten. Daar kan ik niet zo goed tegen 😉

on 1 juni 2018

I love pasta en dit ziet er heel goed uit. Misschien een stomme vraag maar ik ben altijd een “sausje” gewend dat heb jij niet toch of wel?

on 1 juni 2018

Wat is het fijn om op je blog niet altijd moeilijke receptjes terug te vinden! ik ben fan!

on 1 juni 2018

Mmmmm. Alweer een leuk recept. Waar haa je die toch? Mooie foto’ook.

on 1 juni 2018

Een beetje pittig kan ik wel hebben, maar het moet niet te gek worden anders heb ik mijn darmen gelijk weer van de regel. Italiaans is trouwens ook één van mijn favorieten! Heerlijk!

on 1 juni 2018

Hmmmm ik hou van Italiaans eten en dan ook nog pittig! Past helemaal in mijn straatje! Ik ga dit recept uitproberen!

on 2 juni 2018

Heerlijk gerecht en super simpel om te maken. Goede tip!

on 2 juni 2018

Eenvoudig en lekker!

on 2 juni 2018

zou een heeeel klein beetje echte parmazaanse kaas er ook lekker op zijn ? ( heb nog een stukje liggen…)

on 2 juni 2018

Italiaans eten en parmezaan zijn altijd een goed idee!!

on 2 juni 2018

O dat klinkt zo ontzettend lekker. Ik hou enorm van pasta!! Deze ga ik zeker een keertje proberen.

on 2 juni 2018

Zo wat ziet dat er lekker uit. Doe mij maar zo een lekker gerecht. Ik ben dol op Italiaanse gerechten.

on 2 juni 2018

Heel simpel. Maar daarom niet minder lekker. Voor als het eens snel moet.

on 3 juni 2018

Dat klinkt als een heerlijk recept! Basilicum en citroen is een goede combinatie.

Gelukkig doet de balisilicum in de tuin het goed 🙂

on 3 juni 2018

Oeh, dit lijk mij zo lekker! Ik ga dit zeker even onthouden 🙂

on 5 juni 2018

Hier zijn pasta lover en love simpel recept. Dit lijkt mij lekker

http://dhini.nl

on 8 juni 2018

Dit klinkt toch wel heel erg lekker hoor! Ik ben gek op de Italiaanse keuken 🙂

Write a comment:

*

Your email address will not be published.