Pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen

Pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen

Soms heb ik van die dagen en dan heb ik zo’n zin in pasta, meestal maak ik spaghetti. Dat blijf ik toch de lekkerste soort vinden. Ik kreeg vorige week een bericht van een volger of ik een recept heb met pasta, basilicum en citroen. Een perfecte combinatie! Ik vind het leuk als er mensen zijn die iets aan mij vragen om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Deze keer heb ik een pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen gemaakt. Voor mij een super maaltijd omdat het zoet is van de tomaatjes, fris is door de citroen en pittig door de lekkere rode peper. Spaghetti vind ik qua structuur sowieso genieten.


Italiaanse keuken

De Italiaanse keuken is écht een favoriet. Waarom? Omdat het dé keuken is die elk product in haar waarde laat, het is puur en heel smaakvol. Welke ingrediënten worden er vooral gebruikt? Mede door de smaakmakers knoflook, olijfoli, verse kruiden en citroen leg je een bepaalde basis voor een lekker gerecht. Als ik kook begin ik vaak bij de basis met deze producten en daarmee breng je direct het recept naar een hoger niveau. De Italiaanse keuken is ook zo lekker omdat het bekend staat om de liefde die je erin stopt! Als je kiest voor de relatief goedkopere boodschappen, dan kan je ook niet verwachten dat een maaltijd heel lekker wordt. Ik kies daarom bewust voor bepaalde ingrediënten, de pasta bijvoorbeeld van een Italiaans merk, de beste olijfolie en áltijd biologische citroenen.

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen

Pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, pasta recepten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
 • Handrasp
 • kookpan
 • Bakpan
INGREDIËNTEN
 • 1/2 pak spaghetti (van een Italiaans merk)
 • 3/400 gram cherrytomaten (Honingtomaten of Rivolo zijn het lekkerst)
 • 1 rode peper (middelgroot)
 • 1 biologische citroen
 • verse basilicum
 • 2 tenen knoflook
 • extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
 • voor de pittige liefhebber wat chiliflakesBenodigdheden
BEREIDING
 • Kook het water en voeg een druppeltje olijfolie toe, voeg vervolgens de spaghetti bij het water en kook tot het al dente is (beetgaar).
 • Snijd de knoflook en de rode peper in fijne plakjes en laat de cherrytomaatjes heel.
 • Zet de bakpan op het middelhoge vuur en voeg wat olijfolie toe en bak de knoflook en de rode peper, voeg na een paar minuten de cherrytomaatjes toe en bak mee met wat citroenrasp. Voeg eventueel wat fijn gehakte basilicum toe.
 • Als de pasta gaar is, dan giet je hem af en voeg je de pasta in de pan met de overige ingrediënten. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie en voeg (naar smaak) wat verse basilicum, chiliflakes en citroenrasp toe.

Pittige pasta

Tip:  Zorg ervoor dat je goed roert, zodat alle smaken mooi samen komen.
Ben je gek op Italiaanse pasta? Maak dan eens Spaghetti al nero met kip en citroensaus!


Volg je The Lemon Kitchen al op Social Media?
Klik dan hier voor Facebook! En klik hier voor Instagram!

31 reacties

 1. 5 sterren
  Juliette – Strongbody.nl
  Hmmmm ik hou van Italiaans eten en dan ook nog pittig! Past helemaal in mijn straatje! Ik ga dit recept uitproberen!

 2. Dat klinkt als een heerlijk recept! Basilicum en citroen is een goede combinatie.
  Gelukkig doet de balisilicum in de tuin het goed 🙂

 3. Hmmmm ik hou van Italiaans eten en dan ook nog pittig! Past helemaal in mijn straatje! Ik ga dit recept uitproberen!

 4. Een beetje pittig kan ik wel hebben, maar het moet niet te gek worden anders heb ik mijn darmen gelijk weer van de regel. Italiaans is trouwens ook één van mijn favorieten! Heerlijk!

 5. I love pasta en dit ziet er heel goed uit. Misschien een stomme vraag maar ik ben altijd een “sausje” gewend dat heb jij niet toch of wel?

 6. Ik ben gek op pasta, heerlijk! En liefst zo simpel mogelijk, Italian style. Jouw recept ziet er heerlijk uit, ik zou alleen het pittige eruit laten. Daar kan ik niet zo goed tegen 😉

 7. Dat ziet er heel smakelijk uit. Wij zijn ook dol op Italiaans en eten graag verschillende soorten pasta’s.

 8. Nu weet ik ook wat ik kan maken met mijn net gekochte basilicum 😉 En voor ons mag het best pittig zijn, dus bedankt voor dit recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept
Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek