The Lemon Kitchen heeft een snelle pittige pasta met basilicum, tomaten en citroen gemaakt. Een makkelijk gerecht wat vol met smaak en structuur zit!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, pasta recepten
Totale tijd 25 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
kookpan
Bakpan
Ingredients
1/2pakspaghetti (van een Italiaans merk)
3/400gramcherrytomaten (Honingtomaten of Rivolo zijn het lekkerst)
1rode peper (middelgroot)
1biologische citroen
verse basilicum
2tenenknoflook
extra vergine olijfolie (de lekkerste die je hebt)
voor de pittige liefhebber wat chiliflakesBenodigdheden
Instructions
Kook het water en voeg een druppeltje olijfolie toe, voeg vervolgens de spaghetti bij het water en kook tot het al dente is (beetgaar).
Snijd de knoflook en de rode peper in fijne plakjes en laat de cherrytomaatjes heel.
Zet de bakpan op het middelhoge vuur en voeg wat olijfolie toe en bak de knoflook en de rode peper, voeg na een paar minuten de cherrytomaatjes toe en bak mee met wat citroenrasp. Voeg eventueel wat fijn gehakte basilicum toe.
Als de pasta gaar is, dan giet je hem af en voeg je de pasta in de pan met de overige ingrediƫnten. Besprenkel met wat extra vergine olijfolie en voeg (naar smaak) wat verse basilicum, chiliflakes en citroenrasp toe.