Deze koekjes zijn geïnspireerd op de Siciliaanse pistache/amandel koekjes. Op dit prachtige eiland groeien de allerlekkerste pistachenootjes en amandelen namelijk. In de Siciliaanse keuken wordt veel met pistachenootjes & amandelen gekookt, maar ook gebakken. Ik ben er gek op en je hebt voor deze pistache – amandel koekjes maar een paar ingrediënten nodig! Leuk om ook eens te maken met kinderen. Wist je dat pistache koekjes wel groen zijn, maar als je ze fijn maakt of gebruikt in gerechten dat het meer mosgroen wordt dan fel groen? Zo hoort pistache ijs bijvoorbeeld ook niet fel groen te zijn maar bruin-groen.
In Sicilie maken ze hun eigen amandelmeel, maar dit duurt gemiddeld 10 uur dus dat raad ik je niet aan. Ik heb gebruik gemaakt van biologisch amandelmeel en het was erg lekker. Je mengt het amandelmeel met pistachenootjes, biologische eieren, biologische citroen en suiker. Even kneden en dan maak je er een mooi bolletje van die je kort door de poedersuiker rolt. Op deze manier krijg je van die prachtige koekjes. Druk net voor het afbakken nog een pistache nootje in de koekjes en ze zijn binnen 15 minuten klaar.
Mijn favoriete nootjes zijn toch wel de pistachenoten. Ze zijn prachtig van kleur en intens van smaak. Zowel lekker in hartige als zoete gerechten. Ben je opzoek naar de specifieke producten, zoals het amandelmeel, pistachenootjes én pistache pasta uit dit recept? Kijk dan hier eens.
Het maken van je eigen baksels is superleuk om te doen. Daarnaast is het ook zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer koekjes recepten, zoals deze pistache koekjes? Kijk dan eens op deze pagina’s:
Eén reactie
Lijken op koekjes die ik in Palermo ooit op heb, jaren geleden!