Pecan noten koekjes met citroen

Pecan noten koekjes met citroen

Je zou mijn nooit kunnen omschrijven als een zoetekauw, maar pecan noten koekjes, zal ik nooit overslaan! Voor mij is al snel een gerecht/recept een succes als er een lekkere ‘crunch’ in zit, zeker met een frisse touch van biologische citroen. Deze koekjes zijn misschien wel de lekkerste die ik ooit heb. Onlangs maakte een lieve vriendin van mij soort gelijk recept en ik moet toegeven nog nooit zo genoten te hebben van een koekje. Dus ik ben met een eigen recept aan de slag gegaan en daarom deel ik dan ook graag dit ultieme pecan noten koekjes met citroen recept met jullie. 

 

PECAN NOTEN KOEKJES

Heb je zin om koekjes te bakken en wil je een keer een extra crunchy en chewy en frisse variant? Dan raad ik je echt aan om voor dit recept te gaan. Het is iets ingewikkelder dan zandkoekjes, maar daar krijg je dan ook een smaak en structuur explosie voor terug. Pecannoten staan zeker in mijn top 3 noten. Het heeft van zichzelf een soort karamelsmaak en die onweerstaanbare bite maakt het helemaal af. De buitenkant van deze koekjes doen mij denken aan kletskoppen en de binnenkant meer aan ‘cookiedough’. Hemels!

 

 

Heb je het recept gemaakt? Leuk! Laat je dan een review hieronder achter?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie

Handrasp
Handpers illustratie
de lekkerste decaan koekjes met citroen

Pecan noten koekjes met citroen

Gang bakken
Keuken Amerikaans
Trefwoord bak recepten, biologische citroen, Koekjes
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 8 stuks
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
  • Mixer
  • oven
  • bakpapier
INGREDIËNTEN
  • 250 gram bloem
  • 230 gram roomboter ongezouten
  • 50 gram witte suiker
  • 125 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanille suiker *of een ½ vanille stokje
  • ½ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ biologische citroen
  • 150 gram pecan noten
BEREIDING
  • Laat 180 gram boter zacht worden.
  • Doe als eerste 50 gram boter in een steelpannetje en laat even verkleuren tot je een lichtbruine kleur krijgt. Rasp een halve citroen en doe bij de gesmolten boter. Doe de boter met citroenzeste nu in een koude kom en laat even afkoelen in de koelkast.
  • Doe nu de gekoelde en gebruinde boter en de zacht geworden boter in een kom, doe hier 50 gram suiker bij en de vanille suiker (of een ½ vanille stokje), snuf zout en 130 gram licht bruine basterd suiker. Meng alles met elkaar en doe er dan nog 2 hele eieren bij. Mix alles nogmaals een paar minuten.
  • Meng nu in een andere bak 250 gram bloem met een snuf zout en 1 theelepel bakpoeder. Doe nu de rest van de ingrediënten (vorige stap) erbij, 1 eetlepel citroensap en mix todat je een mooi koekjes deeg krijgt.
  • Pak een vijzel en doe hier de pecannoten in. Maak ze iets kleiner en doe ook bij de rest. Kneed nog even goed en maak er een bol van en doe er wat plastic folie overheen. Laat 1 uur in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden (hete lucht)
  • Haal het rooster uit de oven en leg hierop 2 bakpapiertjes. Haal het koekjes deeg uit de koelkast en verdeel ze in gelijke bolletjes ter grootte van een golfbal. Leg ze als een balletje op het bakpapier en zorg ervoordat je genoeg ruimte hebt tussen de koekjes, ze lopen nog uit.
  • Bak ze ongeveer 8-10 minuten totdat ze goudbruin zijn geworden. Ze mogen in de kern nog wat zachter zijn, dat is juist super lekker (chewy)!

BAK RECEPTEN MET CITROEN

Dat in de patisserie citroenen onmisbaar zijn was je vast al bekend, maar wist je ook dat deze frisse citrusvrucht vooral belangrijk is in zoete en vette gerechten om een verfrissende tegenhanger te bieden. 

 

Op deze manier zorgt je er voor dat een gerecht spannender en veelzijdiger wordt en creëer je een smaakbalans. Inmiddels staan er al een hele boel zoete recepten op de website. Dus ben jij opzoek naar nog meer zoete bak recepten met citroen kijk dan even hieronder. 

Zoete recepten 

Naast dat er op de website veel zoete recepten met verfrissende citroen staan, staan er in mijn kookboek ook een paar pareltjes!

 

 

de lekkerste pecan noten koekjes met biologische citroen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte