Pink Lady appelcompote met citroen

Pink Lady appelcompote met citroen

Deze appel is mijn absolute favoriet. Het heeft een mooie balans tussen zoet en fris. Het heeft ook nog eens de allerlekkerste bite. Niks zo vervelend als een appel die melig is. Omdat ik heel graag eenvoudige recepten ontwikkel en met jullie deel. Ben ik met zelfgemaakte appelcompote aan de slag gegaan. Nou dit is misschien wel toppunt van simpelheid. Maar niet minder lekker en gezond. Zie hieronder het Pink Lady appelcompote met citroen recept. Serveer dit tijdens de feestdagen of bij je maaltijd. Want zeg eerlijk appelmoes kan eigenlijk altijd!?


Pink Lady appelcompote

Een prachtige en bijzondere appel die ik stiekem toch altijd kies boven alle andere appels. Als je er liever moes van wilt maken, kan je het net iets langer koken en daarna pureren. 


Zelf appelmoes of appelcompote maken 

Ja, voor dit recept heb je dus maar een paar ingrediënten nodig. Ook staat het dus binnen 20 minuten op tafel! Lekkerder en goedkoper dan uit een potje. De Pink Lady appels zijn herkenbaar aan de roze kleur maar ook aan hun zoete smaak, hierdoor heb je dus eigenlijk geen suiker nodig. 


Serveertip: heerlijk bij frietjes met stoof! Of stoofvlees met citroen!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op FacebookInstagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Pink Lady appelcompote met citroen

Pink Lady appelcompote met citroen

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord vegetarische recepten
Totale tijd 20 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Steelpannetje
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 4 Pink Lady appels
  • 1 biologische citroen
  • 30 ml water
BEREIDING
  • Snijd de appels allemaal in 4 gelijke stukken en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de kwarten daarna in kleine stukjes.
  • Zet het steelpannetje op middelhoog vuur, doe hier de appel in. Voeg hier 2 eetlepels citroensap aan toe. Gebruik de handrasp om zeste van 1 citroen erbij te doen. Voeg als laatste nog wat water toe.
  • Draai het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Neem de deksel van de pan en draai het vuur uit. Laat een beetje afkoelen voordat je het gaat eten.

Probeer ook eens dit recept

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte