Deze appel is mijn absolute favoriet. Het heeft een mooie balans tussen zoet en fris. Het heeft ook nog eens de allerlekkerste bite. Niks zo vervelend als een appel die melig is. Omdat ik heel graag eenvoudige recepten ontwikkel en met jullie deel. Ben ik met zelfgemaakte appelcompote aan de slag gegaan. Nou dit is misschien wel toppunt van simpelheid. Maar niet minder lekker en gezond. Zie hieronder het Pink Lady appelcompote met citroen recept. Serveer dit tijdens de feestdagen of bij je maaltijd. Want zeg eerlijk appelmoes kan eigenlijk altijd!?
Een prachtige en bijzondere appel die ik stiekem toch altijd kies boven alle andere appels. Als je er liever moes van wilt maken, kan je het net iets langer koken en daarna pureren.
Ja, voor dit recept heb je dus maar een paar ingrediënten nodig. Ook staat het dus binnen 20 minuten op tafel! Lekkerder en goedkoper dan uit een potje. De Pink Lady appels zijn herkenbaar aan de roze kleur maar ook aan hun zoete smaak, hierdoor heb je dus eigenlijk geen suiker nodig.
Serveertip: heerlijk bij frietjes met stoof! Of stoofvlees met citroen!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
3 reacties
Lekker en ook mooi gedaan. Eigenlijk ook mijn favoriete appel