Een simpel maar mega lekker recept. Pink Lady appelcompote met citroen is ideaal bij vis, vlees of vegetarische recepten en is zo klaar.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord vegetarische recepten
Totale tijd 20 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
Steelpannetje
Handrasp
Ingrediƫnten
4Pink Lady appels
1biologische citroen
30mlwater
Instructies
Snijd de appels allemaal in 4 gelijke stukken en verwijder het klokhuis. Snijd vervolgens de kwarten daarna in kleine stukjes.
Zet het steelpannetje op middelhoog vuur, doe hier de appel in. Voeg hier 2 eetlepels citroensap aan toe. Gebruik de handrasp om zeste van 1 citroen erbij te doen. Voeg als laatste nog wat water toe.
Draai het vuur laag, leg de deksel schuin op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Neem de deksel van de pan en draai het vuur uit. Laat een beetje afkoelen voordat je het gaat eten.