+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

FEESTELIJK DESSERT

Pavlova is een feestelijk toetje, waar je mij gerust wakker voor mag maken. Het is eigenlijk een hoop lekkers bij elkaar en het ziet er ook nog eens mooi uit! Het intense van de passievrucht en het frisse van de biologische de citroen zorgen ervoor dat het dessert mooi in balans komt. Het is super makkelijk om te maken en mega lekker! Meringue/schuim is een van mijn favoriete zoetigheden. Wegens tijdgebrek heb ik de meringue niet zelfgemaakt, maar in januari zal ik hiervan ook een recept plaatsen. Ik heb namelijk een nieuwe 100% siliconen plaat van Tupperware waar ze (blijkbaar) perfect op garen. Spannend! Zie hieronder het simpele recept met Pavlova met passievrucht, mango en citroen!

Bereidingstijd 15 minuten | 2 personen

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen
  • stuk meringue
  • 100 ml verse slagroom
  • 150 gram mangoverse munt
  • 1 passievrucht
  • *1 el suiker of poedersuiker

Benodigdheden

  • Staafmixer of Magimix 
  • Micorplane handrasp 

Bereidingswijze pavlova met passievrucht, mango en citroen

  1. Klop als eerste de slagroom op totdat je een mooie stijve massa krijgt. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan 1 eetlepel suiker of poedersuiker toe en wat citroenzest (rasp). 
  2. Snijd nu de mango in kleine blokjes van 1/2 cm bij 1/2 cm en schep dit in de glaasjes.
  3. Voeg vervolgens de fris-zoete slagroom toe aan de glaasjes (zoals op de afbeelding) en schep hier vervolgens de passievrucht overheen. Verwijder nu de gehele citroenschil tot je het vruchvlees ziet en snijd er vervolgens dunne partjes van en leg boven op het dessert.
  4.  Als laatste breek je de meringue (schuim) in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes. Je maakt het dessert helemaal af met wat kleurrijke verse munt. Smakelijk!

Serveertip: wil je het extra feestelijk aanpakken? Serveer dan deze Pavlova met passievrucht in een cocktail glaasje! Maak je dit recept voor een grote groep? Maak dan een paar keer dit recept!

Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Mijn naam is Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de biologische citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie, voel & proef je overal in terug. Allemaal eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This