Pavlova met passievrucht, mango en citroen

Pavlova met passievrucht, mango en citroen

FEESTELIJK DESSERT
Pavlova is een feestelijk toetje, waar je mij gerust wakker voor mag maken. Het is eigenlijk een hoop lekkers bij elkaar en het ziet er ook nog eens mooi uit! Het intense van de passievrucht en het frisse van de biologische de citroen zorgen ervoor dat het dessert mooi in balans komt. Het is super makkelijk om te maken en mega lekker! Meringue/schuim is een van mijn favoriete zoetigheden. Wegens tijdgebrek heb ik de meringue niet zelfgemaakt, maar in januari zal ik hiervan ook een recept plaatsen. Ik heb namelijk een nieuwe 100% siliconen plaat van Tupperware waar ze (blijkbaar) perfect op garen. Spannend! Zie hieronder het simpele recept met Pavlova met passievrucht, mango en citroen!

 

Serveertip: wil je het extra feestelijk aanpakken? Serveer dan deze Pavlova met passievrucht in een cocktail glaasje! Maak je dit recept voor een grote groep? Maak dan een paar keer dit recept!


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Pavlova met mango passievrucht en citroen

Pavlova met passievrucht, mango en citroen

Gang Nagerecht
Trefwoord nagerecht, Pavlova
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Staafmixer of Magimix
  • Micorplane handrasp
INGREDIËNTEN
  • 1 biologische citroen
  • 1 stuk meringue
  • 100 ml verse slagroom
  • 150 gram mangoverse munt
  • 1 passievrucht
  • 1 el *suiker of poedersuiker
BEREIDING
  • Klop als eerste de slagroom op totdat je een mooie stijve massa krijgt. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan 1 eetlepel suiker of poedersuiker toe en wat citroenzest (rasp).
  • Snijd nu de mango in kleine blokjes van 1/2 cm bij 1/2 cm en schep dit in de glaasjes.
  • Voeg vervolgens de fris-zoete slagroom toe aan de glaasjes (zoals op de afbeelding) en schep hier vervolgens de passievrucht overheen. Verwijder nu de gehele citroenschil tot je het vruchvlees ziet en snijd er vervolgens dunne partjes van en leg boven op het dessert.
  • Als laatste breek je de meringue (schuim) in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes. Je maakt het dessert helemaal af met wat kleurrijke verse munt.
    Smakelijk!

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte