FEESTELIJK DESSERT Pavlova is een feestelijk toetje, waar je mij gerust wakker voor mag maken. Het is eigenlijk een hoop lekkers bij elkaar en het ziet er ook nog eens mooi uit! Het intense van de passievrucht en het frisse van de biologische de citroen zorgen ervoor dat het dessert mooi in balans komt.
Gang Nagerecht
Trefwoord nagerecht, Pavlova
Totale tijd 15 minutenminuten
Servings 2personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Staafmixer of Magimix
Micorplane handrasp
Ingredients
1biologische citroen
1stukmeringue
100mlverse slagroom
150grammangoverse munt
1passievrucht
1el*suiker of poedersuiker
Instructions
Klop als eerste de slagroom op totdat je een mooie stijve massa krijgt. Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan 1 eetlepel suiker of poedersuiker toe en wat citroenzest (rasp).
Snijd nu de mango in kleine blokjes van 1/2 cm bij 1/2 cm en schep dit in de glaasjes.
Voeg vervolgens de fris-zoete slagroom toe aan de glaasjes (zoals op de afbeelding) en schep hier vervolgens de passievrucht overheen. Verwijder nu de gehele citroenschil tot je het vruchvlees ziet en snijd er vervolgens dunne partjes van en leg boven op het dessert.
Als laatste breek je de meringue (schuim) in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes. Je maakt het dessert helemaal af met wat kleurrijke verse munt. Smakelijk!