Pasta pesto alla genovese met pijnboompitten
pasta pesto alla genovese Bertolli
Pasta pesto alla Genovese

Pasta pesto alla genovese met pijnboompitten

Wie maak je niet blij met een heerlijk bord pasta pesto? De geur, smaak en kleur zijn een lust voor ‘t oog én voor je smaakpapillen. Dit simpele maar heerlijke pasta pesto recept met de Pesto alla Genovese van Bertolli maak je in een handomdraai.

Italië

Onlangs ben ik met Bertolli op persreis geweest naar Ligurië in Italië. Het was een snoepreisje waar ik elke minuut intens van genoten heb. We gingen onder andere langs de basilicumvelden waar de plantjes stonden waarmee pesto gemaakt wordt. Bijzonder om te zien. Bertolli probeert de ingredienten voor haar producten zo puur mogelijk te houden en waar mogelijk lokaal te betrekken. Die liefde en smaak, proef je! Deze heerlijke pesto alla Genovese heb ik leren maken door ‘Simone’, de man die verantwoordelijk is voor de receptuur van Bertolli pesto en die onze groep een workshop gaf. Heerlijk onder de Italiaanse zon, tussen de olijfbomen. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Pesto alla Genovese
Pasta pesto is een van de meest gemaakte en geliefde pastarecepten. De pesto alla Genovese van Bertolli is écht een pareltje. Smaakvol en gemaakt met de allerbeste Italiaanse ingrediënten. Die passie, liefde en aandacht voelde ik echt tijdens de pesto & pasta workshop. Leuk weetje: als je zelf pesto maakt: voeg een klein beetje zout toe aan de basilicumblaadjes om verkleuring tegen te gaan en voor een frisgroene pesto. 

De klassieke receptuur pesto Genovese dankt haar naam aan de Liguriaanse stad waar het vandaan komt: Genua. Pesto alla Genovese van Bertolli is op deze receptuur gebaseerd.

5/5

Pasta pesto alla genovese met pijnboompitten

Gang hoofderecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Bertolli, groene pesto, Italiaanse pasta, pasta di nonna, pasta pesto, pastasaus, pesto, pesto recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • kookpan
  • rasp
INGREDIËNTEN
  • 1 potje Pesto alla Genovese Bertolli
  • Casarecce of een andere korte pasta zoals penne of rigatoni
  • 100 g pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • verse basilicumblaadjes naar smaak
  • ½ biologische citroen
BEREIDING
  • Kook de pasta beetgaar in gezouten water.
  • Bak ondertussen de pijnboompitten goudbruin en zet apart.
  • Als de pasta beetgaar is giet je het af op 4 eetlepels kookvocht na. Dit gebruik je voor de saus. Meng de pasta met de pesto en roer door.
  • Verdeel de pasta alla genovese over 4 borden en verdeel de pijnboompitten erover.
    Strooi naar smaak Parmezaanse kaas, citroenrasp en verse basilicumblaadjes erover.
    Smakelijk!

Pasta pesto recepten

Pesto
Pesto komt van het woord ‘pestare’ wat stampen betekent. Dit verwijst naar de traditionele manier om de pesto fijn te maken met een vijzel, dit is wordt ook wel stampen genoemd. Tegenwoordig wordt het ook vaak met de keukenmachine of staafmixer gemaakt. 

Hierboven heb ik het specifiek over de groene pesto gehad, maar er bestaan veel meer Bertolli pesto varianten die ook heel lekker zijn bij de pasta! Dus experimenteer gerust ook dit pasta recept met bijvoorbeeld de pesto rosso met zongedroogde tomaten of juist de truffelvariant. Alle Bertolli pesto soorten zijn prima geschikt om in dit recept te gebruiken. 

Pesto inspiratie

Wil je nog meer pesto inspiratie? Maak dan bijvoorbeeld eens:

Pizza carpaccio met burrata en pesto alla Genovese 
Bloemkool uit de oven met pesto en citroen 

pasta pesto varianten bertolli
Samenwerking met Bertolli

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte