Als ik zelf pizza’s maak gaat mijn voorkeur meestal uit naar een pizza ‘bianca’, ook wel een witte pizza genoemd. Hier zit geen tomatensaus op en daarom zijn deze pizza’s vaak wat intenser van smaak. De ingrediënten komen op een pizza bianca nog beter tot hun recht! Sinds kort heb ik een fijne BBQ in de tuin met een pizza oven erin. Bertolli heeft heerlijke pizzabodems, gemaakt in Italië van durum tarwe en een scheutje olijfolie. Heel handig omdat ze houdbaar zijn (dus je kunt altijd iets lekkers op tafel zetten) en het is heerlijk deeg dat snel knapperig wordt. Heel fijn als je geen gelegenheid of zin hebt om zelf pizzadeeg te maken!
Deze pizza carpaccio met pesto alla Genovese maak je in een handomdraai en is écht de moeite waard. Zie hieronder mijn recept voor pizza carpaccio met burrata en pesto alla Genovese.
Tip voor tijdens het koken: De vernieuwde groene pesto van Bertolli die ik heb gebruikt is ook heel lekker om te snoepen van een lepeltje!
De meest bekende pesto is een traditionele saus uit Liguria. Deze Pesto alla Genovese, is dan ook vernoemd naar de stad waar het vandaan komt: Genua. Wist je dat het woord pesto van het woord ‘pestare’ komt en ‘gestampt’ betekent? Dit verwijst naar de traditionele manier van het maken van pesto met een vijzel. Een leuk maar tijdrovend klusje, dus deze smaakvolle Pesto alla Genovese van Bertolli is een perfect alternatief. Een traditionele groene pesto op basis van basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en Italiaanse kazen. Erg lekker en je kunt er oneindig mee variëren. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met een gouden combinatie: pizza, carpaccio, burrata én groene pesto (pesto alla Genovese).
Bertolli is al sinds 1865 op zoek naar het beste van de Italiaanse keuken. Oprichter Francesco Bertolli zei het mooi: ‘Ingredienti puri e naturali preparati in tutto la loro semplicità sono l’essenza della grande cucina Italiana’ oftewel het beste in al zijn simpelheid, dat is de essentie van de Italiaanse keuken. Dit is een van de redenen waarom ik zo gek ben op de eenvoudige Italiaanse keuken. Dit is nog steeds de filosofie van Bertolli na al die jaren. Op zoek naar de rijkheid van de eenvoud van pure ingrediënten. Inmiddels hebben veel producten vernieuwde recepten zoals hun heerlijke pesto’s.
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie zoals deze pizza carpaccio met burrata en Pesto alla Genovese? Maak dan eens Tagliatelle al ragú gemaakt met de heerlijke Sugo per Pasta van Bertolli!
Eén reactie
Dit lijkt mij zeker een goede combinatie