Pizza carpaccio met burrata en Pesto alla Genovese
pizza carpaccio burrata pesto alla genovese

Pizza carpaccio met burrata en Pesto alla Genovese

Pizza carpaccio 

Als ik zelf pizza’s maak gaat mijn voorkeur meestal uit naar een pizza ‘bianca’, ook wel een witte pizza genoemd. Hier zit geen tomatensaus op en daarom zijn deze pizza’s  vaak wat intenser van smaak. De ingrediënten komen op een pizza bianca nog beter tot hun recht! Sinds kort heb ik een fijne BBQ in de tuin met een pizza oven erin. Bertolli heeft heerlijke pizzabodems, gemaakt in Italië van durum tarwe en een scheutje olijfolie. Heel handig omdat ze houdbaar zijn (dus je kunt altijd iets lekkers op tafel zetten) en het is heerlijk deeg dat snel knapperig wordt. Heel fijn als je geen gelegenheid of zin hebt om zelf pizzadeeg te maken!

Deze pizza carpaccio met pesto alla Genovese maak je in een handomdraai en is écht de moeite waard. Zie hieronder mijn recept voor pizza carpaccio met burrata en pesto alla Genovese. 

Tip voor tijdens het koken: De vernieuwde groene pesto van Bertolli die ik heb gebruikt is ook heel lekker om te snoepen van een lepeltje! 

 

PESTO ALLA GENOVESE BERTOLLI

De meest bekende pesto is een traditionele saus uit Liguria. Deze Pesto alla Genovese, is dan ook vernoemd naar de stad waar het vandaan komt: Genua. Wist je dat het woord pesto van het woord ‘pestare’ komt en ‘gestampt’ betekent? Dit verwijst naar de traditionele manier van het maken van pesto met een vijzel. Een leuk maar tijdrovend klusje, dus deze smaakvolle Pesto alla Genovese van Bertolli is een perfect alternatief. Een traditionele groene pesto op basis van basilicum, extra vergine olijfolie, pijnboompitten en Italiaanse kazen. Erg lekker en je kunt er oneindig mee variëren. Deze keer ben ik aan de slag gegaan met een gouden combinatie: pizza, carpaccio, burrata én groene pesto (pesto alla Genovese). 

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp

Pizza carpaccio met burrata en Pesto alle Genovese

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans
Trefwoord burrata, carpaccio, carpaccio recept, Italiaanse recepten, pesto recepten, pizza, pizza recept
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
TOOLS
  • 1 pizza steen
  • 1 BBQ/oven
  • (hand) Rasp
  • Antiaanbakpan
  • Kwastje
INGREDIËNTEN
  • 2 st Base per Pizza - Bertolli
  • 4 el Pesto alla Genovese - Bertolli
  • 150-170 g Carpaccio rundvlees vraag ernaar bij de slager
  • 2 st Burrata bollen of buffelmozzarella (klein)
  • Parmezaanse kaas stuk
  • 2 el Pijnboompitten
  • st Biologische citroen
  • Grove zwarte peper
  • Extra vergine olijfolie
BEREIDING
  • Verwarm de (pizza) oven voor op ongeveer 250 graden. Heb je een pizza steen? Dan is het belangrijk dat je deze steen vanaf het opwarmen al op de BBQ of in de oven legt.
  • Smeer de binnenkant van de pizza licht in met olijfolie, je kan hiervoor een kwastje gebruiken. Leg de pizza op de pizzasteen en haal de pizza er na een paar minuten uit wanneer het zichtbaar krokant en goudbruin is geworden. Je kan op de Bertolli verpakking ook de instructies even nalezen.
  • Bak ondertussen in een antiaanbakpan de pijnboompitten goudbruin.
  • Haal de pizza uit de oven en leg daar eerst het carpaccio vlees op. Verdeel nu naar smaak de Pesto alla Genovese over de pizza, strooi daarop de pijnboompitten, rasp de Parmezaanse kaas en biologische citroen. Strooi nog wat verse basilicum over de pizza en leg een bol burrata/buffelmozzarella in het midden.
  • Strooi er nog wat grove zwarte peper over.
  • Smakelijk!

Bertolli

Bertolli is al sinds 1865 op zoek naar het beste van de Italiaanse keuken. Oprichter Francesco Bertolli zei het mooi: ‘Ingredienti puri e naturali preparati in tutto la loro semplicità sono l’essenza della grande cucina Italiana’ oftewel het beste in al zijn simpelheid, dat is de essentie van de Italiaanse keuken. Dit is een van de redenen waarom ik zo gek ben op de eenvoudige Italiaanse keuken. Dit is nog steeds de filosofie van Bertolli na al die jaren. Op zoek naar de rijkheid van de eenvoud van pure ingrediënten. Inmiddels hebben veel producten vernieuwde recepten zoals hun heerlijke pesto’s. 

Koken met Bertolli

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie zoals deze pizza carpaccio met burrata en Pesto alla Genovese? Maak dan eens Tagliatelle al ragú gemaakt met de heerlijke Sugo per Pasta van Bertolli!

pizza carpaccio burrata pesto alla genovese
Pizza carpaccio burrata pesto alla genovese - samenwerking met Bertolli.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief