Pasta met kalfs ragu en cherrytomaatjes

Pasta met kalfs ragu en cherrytomaatjes

Tijdens deze koude dagen kan ik enorm zin hebben in een hartverwarmend pasta recept, zoals deze pasta met rage en cherrytomaatjes. Je kan ragu op verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld met gehad, maar ook met rundvlees. Ik vind allebei manieren heerlijk, maar als je geen tijd hebt om 4 uur te wachten totdathet vlees mals en zacht is geworden vind ik (kalfs)gehakt een heerlijke optie! Deze saus heb ik opsmaak gebracht met biologisch kruidenzout van Herbamare. Een onmisbare smaakmaker in de keuken!

Pata met ragu

Om een lekkere ragu te maken heb je een paar basisingredienten nodig zoals tomaat, knoflook, laurierblaadjes, selderij, wortel en vlees. Vooral het vlees geeft zo’n waanzinnige smaak af aan de ragu. Als ik gehakt gebruik lies ik eigenlijk bijna altijd voor klasgehakt, het heeft een heerlijke smaak. Zet jij deze feestmaand ook dit pasta met ragu op tafel? Bekijk het eenvoudige recept hieronder. 

Pasta met ragu en cherrytomaatjes
Pasta met ragu en cherrytomaatjes

Pasta met kalfs ragu en cherrytomaatjes

Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Italiaans, Italiaans - Siciliaans
Trefwoord Italiaans stoofvlees, pasta recepten, ragu, recepten met tomaat
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Jadis
TOOLS
  • Handrasp
INGREDIËNTEN
  • 500 g korte pasta
  • 400 g (kalfs) gehakt slager of online
  • 50 ml rode wijn
  • 1 st knoflookteen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 st sjalot
  • ½ biologische citroen
  • el Herbamare kruidenzout biologisch
  • 2 wortels in hele dunne reepjes
  • 150 g bleekselderij
  • 200 g cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 st gepelde kerstomaten uit blik
  • ½ tl zwarte peper
  • extra vergine olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • 1 st rozemarijntakje
BEREIDING
  • Snijd de wortel en de bleekselderij in dunne reepjes van een ½ centimeter. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in dunne halve maantjes.
  • Pak een anti aanbakken en doe daar een scheut olijfolie in en fruit de knoflook en ui goudbruin. Doe ook het kalfsgehakt, bleekselderij en wortel erbij en rul een paar minuten bruin. Doe een ½ tl grove zwarte peper, laurierblaadje, rozemarijntakje, cherrytomaatjes en de kruidenzout in de pan erbij.
  • Blus de saus af met de rode wijn en zet de pan op vuur middelhoog en doe de deksel op de pan.
  • Haal na 15 minuten de deksel eraf en roer af en toe de saus totdat het een lekkere ragu is geworden.
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water. Giet de pasta af en roer door de saus.
  • Serveer de pasta in diepe borden en druppel er extra vergine olijfolie overheen. Rasp er nog wat citroenzeste met geraspte Parmezaanse kaas over.
    Smakelijk!

Pasta recepten

Zowel met pastasoorten kan je oneindig variëren, maar ook met de bijbehoren sauzen. Er zijn in Italië per regio verschillende regels welke sauzen je met welke pasta’s combineert. Laatst vertelde een Siciliaanse/Nederlandse vriendin mij dat het vooral ook om gemak gaat en je zo beter kan kijken wat wel en wat niet bij elkaar past. Als je een ragu maakt is een dikkere (korte of lange pasta) het lekkerst. De saus trekt dan in de pasta en blijft er een beetje aan vast plakken. Eet je bijvoorbeeld spaghetti vongole, dan hoeft de saus niet aan de spaghetti te blijven hangen. Maar eigenlijk moet je vooral doen wat je zelf lekker vindt!  

Lekkere recepten met Herbamare Kruidenzout 

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met biologisch kruidenzout, zoals deze pasta met kalfs ragu en cherrytomaatjes? Maak dan bijvoorbeeld eens:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Waardering recept




pasta met ragu en cherrytomaatjes
Samenwerking met A.Vogel
Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte