Tijdens deze koude dagen kan ik enorm zin hebben in een hartverwarmend pasta recept, zoals deze pasta met rage en cherrytomaatjes. Je kan ragu op verschillende manieren maken. Bijvoorbeeld met gehad, maar ook met rundvlees. Ik vind allebei manieren heerlijk, maar als je geen tijd hebt om 4 uur te wachten totdathet vlees mals en zacht is geworden vind ik (kalfs)gehakt een heerlijke optie! Deze saus heb ik opsmaak gebracht met biologisch kruidenzout van Herbamare. Een onmisbare smaakmaker in de keuken!
Om een lekkere ragu te maken heb je een paar basisingredienten nodig zoals tomaat, knoflook, laurierblaadjes, selderij, wortel en vlees. Vooral het vlees geeft zo’n waanzinnige smaak af aan de ragu. Als ik gehakt gebruik lies ik eigenlijk bijna altijd voor klasgehakt, het heeft een heerlijke smaak. Zet jij deze feestmaand ook dit pasta met ragu op tafel? Bekijk het eenvoudige recept hieronder.
Zowel met pastasoorten kan je oneindig variëren, maar ook met de bijbehoren sauzen. Er zijn in Italië per regio verschillende regels welke sauzen je met welke pasta’s combineert. Laatst vertelde een Siciliaanse/Nederlandse vriendin mij dat het vooral ook om gemak gaat en je zo beter kan kijken wat wel en wat niet bij elkaar past. Als je een ragu maakt is een dikkere (korte of lange pasta) het lekkerst. De saus trekt dan in de pasta en blijft er een beetje aan vast plakken. Eet je bijvoorbeeld spaghetti vongole, dan hoeft de saus niet aan de spaghetti te blijven hangen. Maar eigenlijk moet je vooral doen wat je zelf lekker vindt!
Ben je opzoek naar nog meer inspiratie met biologisch kruidenzout, zoals deze pasta met kalfs ragu en cherrytomaatjes? Maak dan bijvoorbeeld eens:
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte