Deze Italiaanse ‘brood’ salade is geïnspireerd op een simpele salade waar krokant brood in zit. Nou had ik laatst
Focaccia met citroen gemaakt. Van de restjes, daar had ik deze Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaan gemaakt. In focaccia zit al wel wat olie, dus als je het in kleine stukjes scheurt en even opbakt ben je zo klaar! De Italiaanse keuken is door haar eenvoud vooral zo bijzonder, kies de beste en lekkerste producten en je hebt een lekkere maaltijd! Waarom ik eigenlijk voor aardbei heb gekozen? Ik vind het zoete met het zoute van de Parmezaan, krokante van het brood en het pittige van de rucola een perfecte combinatie!
Panzanella salade, wat is dat?
Deze salade is eigenlijk een traditioneel voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Waarbij het gebruik van oud brood, doordrongen met olijfolie, waarbij basilicum, Parmezaan en tomaat vaak aanwezig is. Het werd van oudsher gebruikt door de arme mensen om zo toch nog een nieuwe maaltijd op tafel te kunnen zetten.
Deze hemelse salade wordt vooral trouwens vooral in Toscane & Umbrië gegeten.
Smakelijk!
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram& Pinterest?
7 reacties
Heerlijk recept! Wij maken dit regelmatig, niet met aardbeien maar dat ga ik wel proberen.
Lekker zomers gerecht! Salades zijn altijd goed.
Hoi Milou, dankjewel! Ja echt een aanrader 🙂