+31 6 41 72 88 77 info@thelemonkitchen.nl

Deze Italiaanse ‘brood’ salade is geïnspireerd op een simpele salade waar krokant brood in zit. Nou had ik laatst Focaccia met citroen gemaakt en van de restjes, daar had ik deze Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaan gemaakt. In focaccia zit al wel wat olie, dus als je het in kleine stukjes scheurt en even opbakt ben je zo klaar! De Italiaanse keuken is door haar eenvoud vooral zo bijzonder, kies de beste en lekkerste producten en je hebt een lekkere maaltijd! Waarom ik voor aardbei heb gekozen? Ik vind het zoete met het zoute van de Parmezaan, krokante van het brood en het pittige van de rucola een perfecte combinatie!

Panzanella salade, wat is dat?

Deze salade is een traditioneel voorgerecht uit de Italiaanse keuken. Waarbij het gebruik van oud brood, doordrongen met olijfolie, waarbij basilicum, Parmezaan en tomaat vaak aanwezig is. Het werd van oudsher gebruikt  door de arme mensen om zo toch nog een nieuwe maaltijd op tafel te kunnen zetten. Het wordt vooral in Toscane & Umbrië gegeten. 

Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaan 'The Lemon Kitchen

Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaan ‘The Lemon Kitchen

Bereidingstijd: 30 minuten voor 2 personen 

Ingrediënten

  • 1 biologische citroen 
  • stuk oud brood of focaccia
  • Parmezaanse kaas
  • 200 gram aardbeien
  • een paar cherrytomaatjes (Honingtomaten of Rivolo)
  • verse basilicum
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie

Benodigdheden

  • handrasp
  • anti aanbak pan 

Bereidingswijze Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaan

  1. Als eerste pluk je het oude brood en/of focaccai in kleine er stukjes en vervolgens bak je het even krokant in de pan, voeg hier nog wat citroenzest (halve eetlepel) aan toe en wat zout en peper. Laat even afkoelen, zodat het extra krokant wordt.
  2. Maak nu de salade door de rucola te mengen met de extra vergine olijfolie, 1 eetlepel citroensap en hand geraspte Parmezaan.
  3. Verdeel er vervolgens verse basilicum overheen en snijd de aardbeien en de cherrytomaatjes door midden en meng goed met de salade. Verdeel als laatste krokante broodstukken over de salade en vergeet niet op smaak te brengen met wat zwarte peper. Gaat heel goed samen met aardbei!

Smakelijk! 

  1. Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
Jadis Schreuder

Jadis Schreuder

Eigenaresse at The Lemon Kitchen
Ik ben Jadis Schreuder, eigenaresse van The Lemon Kitchen. Van jongs af aan verwonderd door alle smaken van de wereld. Gek op citrusvruchten met de citroen in het speciaal. Het kernwoord 'fris' zie & proef je overal in terug. Eigen recepten, styling & fotografie.
Jadis Schreuder

Latest posts by Jadis Schreuder

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Panzanella salade met aardbei, citroen & Parmezaan 'The Lemon Kitchen
Auteur
Gepubliceerd op
Totale kooktijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)

Blijf op de hoogte!
Maandag & vrijdag nieuwe recepten, minimaal 1 vegetarisch

vegetarisch Italiaans 3-gangenmenu met citroen www.thelemonkitchen.nl

Nieuwsbrief

Share This