Makkelijke eiersalade met citroen op toastjes

Makkelijke eiersalade met citroen op toastjes

Makkelijke eiersalade

Een simpel recept wat ik geregeld maak voor op verjaardagen of feestjes. Het is makkelijk, lekker en je wilt nooit meer de eiersalade uit een potje of uit een bakje, geloof me! Dit recept heb ik geïnspireerd op het recept van mijn schoonmoeder. Zij maakt allerlei salades zelf en dat is toch echt altijd lekkerder. Dit recept is ideaal voor feestjes en partijen maar je kan het ook op een boterham smeren of een pistolet. Zie hieronder mijn makkelijke eiersalade met citroen recept.

 

Perfecte eieren koken

Het koken van een ‘perfect’ ei is voor veel mensen moeilijk. Dat vond ik vroeger ook, daarom geef ik je gelijk een ideale tip om je eieren voortaan perfect te garen, het eigeel is mooi oranje/geel en het eiwit is gestold. Dat zijn toch de allerlekkerste eitjes? Heb je ook wel eens een ei gezien die te hard gekookt is. Mijn tip die je hieronder ziet werkt bij mij al jaren.

Eiersalade recepten

Op mijn website heb ik allerlei eiersalade recepten staan. Wil je bijvoorbeeld eens varieren met augurkjes? Maak dan dit verslavend lekkere eiersalade recept eens.

Heb je het recept gemaakt? Laat het mij dan weten, vind ik super leuk!

5/5

Tools die ik gebruik

handrasp-illustratie
TOOL
Handrasp
Handpers type 2 illustratie
TOOL
handpers
eiersalade met citroen op toastjes

Eiersalade met citroen op toastjes

Gang Tussendoortje
Keuken The Lemon Kitchen
Trefwoord bijgerecht, eiersalade, tussendoortje
Totale tijd 20 minuten
Porties 3 personen
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • Handrasp
  • Steelpannetje + deksel
INGREDIËNTEN
  • 6 biologische eieren (middelgroot)
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 biologische citroen (sap & zest)
  • verse peterselie en bieslook
  • snuf peper en zout
BEREIDING
  • Zet als eerste een steelpannetje op het vuur en zorg ervoor dat hij gevuld is met 2 a 3 centimeter water (het ei ligt niet geheel onder water). Leg ze vervolgens voorzichtig naast elkaar in de pan en breng aan de kook.
  • Zet daarna een timer op 7 minuten en leg direct de deksel op de pan. Heb je kleinere eieren? Zet hem dan op 6 minuten.
  • Zijn de eieren klaar? Laat ze even kort schrikken in (ijs) koud water. Haal dan de eierschil van de eieren en prak vervolgens de eieren met een vork grof en meng met de mayonaise, yoghurt, citroenzest en breng op smaak met peper & zout.
  • Hak vervolgens wat verse bieslook en peterselie en voeg dit aan de eiersalade toe.Roer het geheel en voeg als laatste nog wat druppeltjes citroensap toe.

Citroen recepten

Deze supersnelle en makkelijke eiersalade is leuk om te maken. Wist je dat op mijn website nog veel meer van deze snelle en makkelijke recepten staan? Ben je opzoek naar nog meer salades om zelf te maken met citroen? Maak dan bijvoorbeeld eens:

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte