Een simpel recept wat lekker is op een feestje of verjaardag. Makkelijke eiersalade met citroen staat zo op tafel en is lekkerder dan uit een pakje.
Gang Tussendoortje
Keuken The Lemon Kitchen
Trefwoord bijgerecht, eiersalade, tussendoortje
Totale tijd 20 minutenminuten
Servings 3personen
Author Jadis Schreuder
Equipment
Handrasp
Steelpannetje + deksel
Ingrediƫnten
6biologische eieren (middelgroot)
2eetlepelsmayonaise
1eetlepelyoghurt
1biologische citroen (sap & zest)
verse peterselie en bieslook
snuf peper en zout
Instructies
Zet als eerste een steelpannetje op het vuur en zorg ervoor dat hij gevuld is met 2 a 3 centimeter water (het ei ligt niet geheel onder water). Leg ze vervolgens voorzichtig naast elkaar in de pan en breng aan de kook.
Zet daarna een timer op 7 minuten en leg direct de deksel op de pan. Heb je kleinere eieren? Zet hem dan op 6 minuten.
Zijn de eieren klaar? Laat ze even kort schrikken in (ijs) koud water. Haal dan de eierschil van de eieren en prak vervolgens de eieren met een vork grof en meng met de mayonaise, yoghurt, citroenzest en breng op smaak met peper & zout.
Hak vervolgens wat verse bieslook en peterselie en voeg dit aan de eiersalade toe.Roer het geheel en voeg als laatste nog wat druppeltjes citroensap toe.
Notities
Serveer het bij toastjes of op een pistolet en strooi er nog wat verse kruiden overheen.