Altijd leuk als je in de supermarkt een groente tegenkomt, waarbij je denkt wat zal ik hiermee gaan maken? Eens moet de eerste keer zijn. Ik vind koolraab dus blijkbaar super lekker en vooral met het zoete van de pompoen. Omdat een lekker sausje erbij niet mag ontbreken heb ik van dragon en basilicum een pesto gemaakt. Lekker met pecannootjes in plaats van pijnboompitten. Ik denk altijd maar zo, ik kook met wat ik nog in huis of op kantoor heb liggen. Het is duurzaam en je wordt er lekker creatief van! Zie hieronder koolraab & pompoen met dragon pesto.
Wat is koolraab eigenlijk?
Koolraap is een plant uit de kruisbloemen familie. Het is de wortel van deze plant en het jonge blad wordt ook wel ‘snijmoes’ of ‘snijkool’ genoemd en wordt steeds vaker in Nederland gegeten. Een koolraab is een echte wintergroente en staat vaak in combinatie met pompoen op tafel.
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
Blijf op de hoogte
Blijf op de hoogte
2 reacties
Klinkt lekker! Ik gebruik eigenlijk nooit koolraab, ik denk er nooit aan.
Thuis werd koolraab altijd klaar gemaakt door het te koken en geserveerd met een wit sausje. Ik vond het zo vies! In dit recept ziet het er echter erg lekker uit. Nu ik dit zie, durf ik toch weer met koolraab te koken. Mooi uitziende blog ook!