Koolraab & pompoen met dragon pesto

Koolraab & pompoen met dragon pesto

Altijd leuk als je in de supermarkt een groente tegenkomt, waarbij je denkt wat zal ik hiermee gaan maken? Eens moet de eerste keer zijn. Ik vind koolraab dus blijkbaar super lekker en vooral met het zoete van de pompoen. Omdat een lekker sausje erbij niet mag ontbreken heb ik van dragon en basilicum een pesto gemaakt. Lekker met pecannootjes in plaats van pijnboompitten. Ik denk altijd maar zo, ik kook met wat ik nog in huis of op kantoor heb liggen. Het is duurzaam en je wordt er lekker creatief van! Zie hieronder koolraab & pompoen met dragon pesto.


Koken met koolraab

Wat is koolraab eigenlijk?
Koolraap is een plant uit de kruisbloemen familie. Het is de wortel van deze plant en het jonge blad wordt ook wel ‘snijmoes’ of ‘snijkool’ genoemd en wordt steeds vaker in Nederland gegeten. Een koolraab is een echte wintergroente en staat vaak in combinatie met pompoen op tafel.

5/5

Tools die ik gebruik

zesteur illustratie the lemon kitchen
TOOL
Zesteur
Koolraab met pompoen en dragon pesto

Koolraab & pompoen met dragon pesto

Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde recepten, groente uit de oven, pompoen gerechten
Totale tijd 35 minuten
Auteur Jadis Schreuder
TOOLS
  • staafmixer of vijzel
  • Zesteur
  • oven
INGREDIËNTEN
  • 400 gram koolraab in repen
  • 400 gram pompoen in blokjes (ongeveer 2 bij 2 cm)
  • 1 biologische citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • snuf peper en zout

Pesto

  • 100 ml olijfolie
  • 5 verse dragon takjes (gebruik alleen de blaadjes)
  • 10 basilicum blaadjes
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 10 pecannootjes (fijn gehakt)
BEREIDING
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (grill stand). Snijd de pompoen en koolraab in gelijke stukken zoals op de afbeelding te zien is. Bak een ovenschaal of een bakplaat met bakpapier er op. Verdeel hier de groente op.
  • Schenk nu 3 eetlepels olijfolie eroverheen, snuf peper & zout. Gebruik de handrasp om de helft van de citroen zest over de groente te strooien. Leg er een schijf citroen bij.
  • Hussel alles even en zet voor 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de pesto. Gebruik hiervoor een vijzel of een staafmixer. Pluk de dragon blaadjes en doe dit in een maatbeker. Voeg de basilicum blaadjes toe. Mix tot ze fijn gemalen zijn. Voeg nu de olijfolie, parmezaanse kaas en citroenzest van de overige helft toe. Mix of meng nogmaals.
  • Voeg nu de fijngehakte pecannoten toe. Mix of meng nogmaals tot je een lekkere knalgroene pesto hebt gekregen. Voeg als laatste nog een eetlepel citroensap toe. Roer even en de pesto is klaar.
  • Haal de groente uit de oven als ze gaar zijn. Leg ze op een mooie grote schaal en verdeel de pesto er overheen. Rasp naar smaak nog wat extra parmezaanse kaas over het gerecht.

Gezonde recepten voor goede voornemens

Opzoek naar nog meer gezonde recepten met citroen? Klik dan hier! 


Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?

2 reacties

  1. Thuis werd koolraab altijd klaar gemaakt door het te koken en geserveerd met een wit sausje. Ik vond het zo vies! In dit recept ziet het er echter erg lekker uit. Nu ik dit zie, durf ik toch weer met koolraab te koken. Mooi uitziende blog ook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte