Een gezond groente bijgerecht. Makkelijk te maken en super lekker! Koolraab met pompoen en dragon pesto staat binnen 35 minuten op tafel.
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gezonde recepten, groente uit de oven, pompoen gerechten
Totale tijd 35 minutenminuten
Author Jadis Schreuder
Equipment
staafmixer of vijzel
Zesteur
oven
Ingredients
400gramkoolraab in repen
400grampompoen in blokjes (ongeveer 2 bij 2 cm)
1biologische citroen
3eetlepelsolijfolie
snuf peper en zout
Pesto
100mlolijfolie
5verse dragon takjes (gebruik alleen de blaadjes)
10basilicum blaadjes
50gramgeraspte parmezaanse kaas
10pecannootjes (fijn gehakt)
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden (grill stand). Snijd de pompoen en koolraab in gelijke stukken zoals op de afbeelding te zien is. Bak een ovenschaal of een bakplaat met bakpapier er op. Verdeel hier de groente op.
Schenk nu 3 eetlepels olijfolie eroverheen, snuf peper & zout. Gebruik de handrasp om de helft van de citroen zest over de groente te strooien. Leg er een schijf citroen bij.
Hussel alles even en zet voor 30 minuten in de oven.
Maak ondertussen de pesto. Gebruik hiervoor een vijzel of een staafmixer. Pluk de dragon blaadjes en doe dit in een maatbeker. Voeg de basilicum blaadjes toe. Mix tot ze fijn gemalen zijn. Voeg nu de olijfolie, parmezaanse kaas en citroenzest van de overige helft toe. Mix of meng nogmaals.
Voeg nu de fijngehakte pecannoten toe. Mix of meng nogmaals tot je een lekkere knalgroene pesto hebt gekregen. Voeg als laatste nog een eetlepel citroensap toe. Roer even en de pesto is klaar.
Haal de groente uit de oven als ze gaar zijn. Leg ze op een mooie grote schaal en verdeel de pesto er overheen. Rasp naar smaak nog wat extra parmezaanse kaas over het gerecht.