'Kook' boeken die niet mogen ontbreken in je keuken

Naast dat ik natuurlijk mijn eigen informatieve kookboek aanraad. Wil ik je ook graag andere tips geven. Het zijn niet allemaal per definitie ‘kook’ boeken, maar wel boeken die over eten, voeding en wetenschap gaan. Eigenlijk zie ik dit als de onderliggende basis.

Smaakbijbel

Dit is een echte bijbel voor mij. Een oud boek wat niet meer herdrukt wordt, dus als je hem ergens tweedehands kan vinden, gelijk bestellen! In dit boek staan smaakcombinatie’s beschreven, wat erg inspirerend is! 

Zout, zuur, vet & Hitte

Als je het Mcgee iets te wetenschappelijk onderbouwd vindt, kan ik je aanraden om voor dit boek van Samin Nosrat te gaan. Het is eigenlijk de Jip en Janneke versie van ‘Over eten en koken’. In dit boek komen de 4 basis elementen van koken terug en natuurlijk hoort daar ook het ondewerp ‘zuur’ bij. Aanrader!

mcgee over eten en koken

Mcgee over eten, wetenschap & cultuur in de keuke

Dit was een van mijn eerste schoolboeken op de HAS Hogeschool (Bachelor of science) richting Food Innovation. Het is een bijzonder interessant en pittig boek, maar niet minder interessant als je echt de diepgang in wilt met koken en voeding. 

Jadis-met-stappel-tlk-kookboeken-uitsnede

Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen

Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte