LOVE VEGGIES
Groente, groente en nog meer groente ik ben er dol op! Ik merk dat ik sowieso steeds minder vlees ga eten en dat ik creatiever dan ooit ben met groente. Ik vind het lekker, leuk en het is ook nog eens gezond! Dit recept is geïnspireerd op de versie van Ottolenghi van zijn nieuwe kookboek SIMPEL. Afgelopen maandag plaatste ik een recept met witlof. Aanrader! Bloemkool is eigenlijk een heerlijke groente die bij van alles past. Het heeft geen extreem uitgesproken smaak of kleur en kan je helemaal naar je hand zetten. Nadat je de bloemkool geroosterd/gegrild proeft hebt, wil je het niet anders meer. Het bloemkool uit de oven met olijfolie en citroen recept staat hieronder.
Bloemkool is een groente die hoort bij de koolsoorten van de kruisbloemenfamilie. Het is een witte ronde koolsoort met oneindige kookmogelijkheden. Je hebt ze van klein tot groot. Deze groente bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen. Wist je dat boerenkool, broccoli, Chinese kool, koolrabi, paksoi, radijsjes, spruitjes, waterkers (zou je niet zeggen) en wittekool allemaal familie van elkaar zijn?
17 reacties
Wat een origineel recept met een bloemkool! Ik heb toevallig nog een kleintje liggen en vroeg me al af wat ik daar mee kon doen, los van het standaard gebeuren, dus dank je!
ik ben eigenlijk niet zo n fan van bloemkool maar dit zou ik misschien wel eens willen proberen
Bloemkool, daar zijn wij en de kinderen ook dol op. Heb hem alleen nog nooit zo in de oven gemaakt, ga ik zeker eens proberen, bedankt weer voor het lekkere recept!
Wat deel je toch prachtige en heerlijke recepten zeg!
Hoi Rachel, dankjewel!
Heerlijk, weer een goed idee, tx!
Wat een leuke variatie! Hier is het vaak gewoon zo met een sausje of in een ovenschotel.
Ik vind bloemkool echt heel lekker maar helaas krijgt mijn vriend het gewoon echt niet weg. Nu eet ik het dus ook amper.
Ziet er heel goed uit. Wij zijn gek op bloemkool en broccoli
Eindelijk een lekker recept met bloemkool! Ik ben de enige die het lekker vind, maar wellicht dat ze met deze bereidingswijze overstag gaan. Het proberen waard!
Leuk! Laat me weten wat ze ervan vinden
Bloemkool is hier in huis iets wat niet meteen met gejuich wordt ontvangen, maar ik wel op tafel zet. Een leuk en lekker recept die ik zeker ga gebruiken.
ik denk dat het inderdaad best lang duurt voor die bloemkool gaar is, dat is met aardappelen uit de oven ook zo. Dus niet voor de eerste keer maken als ik eters krijg. Maar ik ga het zeker proberen.
Geweldig recept weer, ik ben dol op bloemkool!