3eetlepelsextra vergine olijfolie (de lekkerste die je in huis hebt)
30gramroomboter (kan ook weg gelaten worden)
Instructions
Als eerste is het belangrijk om de knol aan de onderkant recht af te snijden zodat hij recht blijft staan. Vervolgens ga je met een dunschiller de schil eraf halen (ik heb alleen het topje er op gelaten, voor een mooie herkenning van deze bijzondere groentesoort)
Pak een kookpannetje en zet water even op en breng aan de kook. Voeg wat zout toe zodat de garing sneller gaat en de knolselderij nog meer op smaak komt. Kook de knolselderij 10 minuutjes en haal hem er uit. Laat even uitdampen en verwarm de oven voor op 150 graden.
Pak een ovenschaal en smeer de knolselderij in met extra vergine olijfolie, redelijk wat zout, rasp van een halve citroen en zet voor een uur in de oven. Kijk na een uur even naar de knolselderij en smeer hem nu in met een beetje roomboter (of nog wat olijfolie).
Zet voor ongeveer nog 30 minuten terug (dit hangt af van de grootte van de knolselderij). Als hij mooi goudbruin is geworden kan je he eruit halen en snijd er dikke plakken van en serveer als een soort steak.