Oven, frituur (of lazy sunday ga naar de snackbar).
Handrasp
Mandoline of koksmes
Ingredients
2elKimchi Kesbeke+ topping naar smaak
2elzure mayo
Oven frietof haal bij de snackbar
1avocado
1jalapeño
1/2biologische citroensap & rasp
1elmosterdzaadjesvis ze uit de Kesbeke augurken pot of leg ze even een half uurtje in het zuur
Cresstuinkers of verse kruiden naar smaak
Instructions
Verwarm de oven voor op 190-200 graden. Bak ze ongeveer 15 minuten totdat ze aan alle kanten goudbruin en super krokant zijn.
Meng ondertussen 2 el Kimchi met mayonaise en 1 tl citroensap.
Snijd de rode ui in zo dun mogelijke plakjes met een mandoline of een koksmes en pers een halve citroen hier over uit. Hussel even door elkaar, zo haal je het scherpe randje van de ui af!
Snijd de avocado en jalapeño in dunne plakjes. Druppel wat citroensap over de avocado om verkleuring tegen te gaan.
Vis de mosterdzaadjes uit de augurken pot of leg ze (minimaal een half uurtje van te voren) in citroensap of azijn met een scheutje water.
Haal de krokante frietjes uit de oven en verdeel ze over de borden. Verdeel vervolgens naar smaak de ingemaakte uien, avocado, jalapeno, Kimchi, mosterdzaadjes én de hemelse kimchi mayo.
Serveer tip: wil je er nog meer groenten aan toevoegen? Kies dan bijvoorbeeld voor mais en/of paprika.