verse gember (ongeveer 1 centimeter, zonder schil)
Verse munt of koriander
scheutje water
Eventueel toevoegen:
– Bloemkool *rauw raspen en serveer er wat krokante papadum bij
– Verse koriander naar smaak (kan ook weg gelaten worden)
Instructions
Pel als eerste het sjalotje en hak de knoflook en de gember fijn. Snijd vervolgens de paneer in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
De blokjes paneer bak je even in wat olie goudbruin een anti aanbak pan. Strooi er een klein beetje zout overheen en haal de paneer uit de pan.
Verhit wat olijfolie in een grote sauspan. Voeg de knoflook, ui, gember, citroenzest in de pan en laat even aanfruiten en voeg hier de garam masala aan toe. Laat voor een paar minuten pruttelen zodat alle smaken vrij komen. Voeg daarna de tomatenpuree toe.
Schep nu de tomatenpuree erbij en laat nog een minuut pruttelen, nu voeg je de kokosrasp toe en 1 glas warm water. Voeg nu de paneer weer aan de saus toe en laat zachtjes op staan.
Voeg nu de kokosmelk toe aan de saus, zo wordt hij wat romiger en fijner van smaak.
Snijd nu de mango in kleine blokjes van ongeveer 2 x 2 cm of de lychees (uit blik) en voeg dit samen met een theelepel citroensap aan de saus toe. Proef de saus goed, verdeel er wat verse koriander of munt overheen en breng zo nodig op smaak met zout & peper!