Ik vind aubergines echt  lekker, maar in Nederland wordt de aubergine heel weinig gegeten! Gemiddeld wordt er maar 1 aubergine per huishouden gegeten, daarentegen eten ze in Italië gemiddeld zo’n 10 kilo aubergines per jaar. Je kunt natuurlijk hartstikke lekkere gerechten maken met aubergine. Bijvoorbeeld door aubergine te grillen, te bakken of er een lekkere puree van te maken.
Vandaag deel ik deze hartige taart met aubergine en citroen, zie hier onder het recept!
Dat aubergine superlekker groenten is was je vast al bekend! Het bijzondere aan deze groentesoort is dat je het in zó veel keukens terug ziet komen. Vooral in de Mediterrane keuken! Een veelzijdige en gezonde groenten.
Het maken van je eigen gerechten is een dankbaar werkje. Het is zó veel lekkerder als het vers gemaakt wordt. Ben je op zoek naar nog meer recepten met citroen?
Kijk dan eens op deze pagina’s:
Â
Volgen jullie The Lemon Kitchen al op Facebook, Instagram & Pinterest?
4 reacties
Ik mis in het recept de hoeveelheden. Hoeveel halloumi gebruik ik en hoeveel room?
Gemiddeld wordt er maar 1 aubergine per huishouden gegeten? hmmmmm…..per leven? per persoon, per jaar??
Ik plaag jullie maar hoor, ik heb nu eenmaal een tik voor dat soort dingen..
En ik behoor tot de uitzonderingen! Ik ben dol op aubergines. Zo dol dat ik ze in mijn moestuin zelf wel eens gekweekt heb. Zo lekker..
Weet je wat ik ook wel eens doe , die zeldzame keren dat ik een bbq aan heb? Dan leg ik als alles klaar is op het nog warme rooster plakken aubergine die ik heb ingesmeerd met olijf olie. Die laat ik daar dan lekker drogen. Is een volgende dag heel lekker door de salade
Ik vind aubergine ook zo lekker en je kunt er altijd best wel veel mee variëren. Deze hartige taart ziet er ook lekker uit!