Geitenkaas salade met orzo, pompoen & mosterddressing
Elk seizoen heeft iets speciaals. Als ik aan de herfst denk dan is het eerste ingrediĆ«nt waar ik aan denk: pompoen. Een superlekker en veelzijdige groente om mee te koken. Omdat pompoen veel natuurlijke suikers heeft vind k het lekker om deze groenten te grillen in de oven, dan krijgt het zo’n lekkere karamel smaak. Hierbij is een ‘pitje’ erg lekker en daarom heb ik ervoor Ā gekozen om een mosterd dressing te maken met de enige echte Maille mosterd. Deze dressing breng ik in balans met frisse biologische citroensap en bloemenhoning. Op deze manier krijg je een verslavend lekkere honing mosterddressing. Dit past perfect bij romige geitenkaas, gegrilde groenten, orzo en walnoten. Zie het geitenkaas maaltijdsalade recept hieronder!
Geitenkaas saladeĀ
Als ik vegetarische recepten ontwikkel neig ik al vrij snel naar geitenkaas. Het heeft zo’n lekkere diepe en rijke smaak dat goed samengaat met frisse, pittige en gekarameliseerde ingrediĆ«nten.Ā
Maille mosterd
Ik gebruik de mosterd van Maille niet alleen als een dipsaus , maar juist ook in allerlei andere recepten. Zoals je ziet kan je het dus ook heerlijk als salade dressing gebruiken. Onlangs heb ik een superlekker krokante aubergine burger gemaakt met Maille mosterd Ć©n hun mosterdmayo. Net zoals de biologische citroen haalt deze mosterd de smaak van andere ingrediĆ«nten naar voren als een smaakversterker. De kwaliteit van Maille begint bij de basisingrediĆ«nten: de mosterdzaadjes. Wist je dat deze in het hart van BourgondiĆ« (Frankrijk) geselecteerd worden op een hoog niveau van scherpte, kwaliteit & textuur? Je proeft echt het verschil en daarom zweer ik al jaren bij dit top merk.Ā
Ā
Tools die ik gebruik
TOOL
Handrasp
TOOL
Citruspers
TOOL
Zesteur
Geitenkaas salade met pompoen, orzo & mosterddressing
TOOLS
- Handrasp
- steelpan
- oven
- citruspers
INGREDIĆNTEN
- 3 el Maille mosterd Original
- 1 el bloemenhoning
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 biologische citroen
- 100 g orzo
- 100 g kalamata olijven
- 1 st venkel
- 1 st kleine ronde pompoen
- 1 handje walnoten
- 250 g geitenkaas
- verse tuinkers
- waterkers salade
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de venkel en de pompoen en snijd de onderkant er vanaf. Snijd ze beiden met een mandoline of goed koks mes zo fijn mogelijke plakken en doe ze in een ovenschaal met een scheut olijfolie, snuf peper, zout en sap van een 1/2 citroen.
- Hussel door elkaar en rooster deze groenten ongeveer 20 minuten in de oven totdat de pompoen gaar en gekarameliseerd is. Tip: als je makkelijk in de pompoen kan prikken is hij gaar.Kook ondertussen ook de orzo beetgaar en laat afkoelen. Als de venkel en pompoen klaar zijn haal ze dan uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
- Mosterddressing
- Pak een kom en doe hier mosterd, sap van een 1/2 citroen en rasp (zeste) 1 eetlepel olijfolie, honing bij en roer even. Breng de mosterddressing eventueel op smaak met zout en peper, maar denk er aan dat de olijven ook zout zijn.
- Hussel alle ingrediƫnten met wat waterkers salade door elkaar en serveer op een mooie grote salade schaal. Leg in het midden van de salade geitenkaas en verdeel er wat verse tuinkers en eventueel wat extra mosterddressing overheen.
Recepten met mosterd
Ondanks dat het iets kouder wordt blijf ik het lekker vinden om salades te maken. Ik ben zelf niet een groot ‘sla’ fan maar deze waterkers salade is er superlekker bij! Ben je opzoek naar nog meer salade inspiratie om bijvoorbeeld Maille mosterd in te verwerken, zoals deze geitenkaas salade met pompoen, orzo & mosterddressing? Maak dan bijvoorbeeld eens deze gefrituurde augurk, honing-mosterdsaus & citroen.
Meld je aan voor de nieuwsbrief van The Lemon Kitchen
Blijf op de hoogte van Jadis haar culinaire website & gelijknamig kookboek
3 reacties
Dit gerecht ziet er zo lekker uit. Deze ga ik zeker eens proberen. Love lemon!
Gemaakt, zonder de olijven trouwens en was zeker lekker.
Een heerlijk herfst recept, daar gaan wij van smullen!!